Deel dit artikel
-

Virtueel wedkantoor met nieuw betaalsysteem

Op 1 juni gaat het Zweedse wedkantoor 3BWin in Nederland van start. Het virtuele wedkantoor heeft als eerste in Europa een licentie verworven voor geldtransacties bij poolweddenschappen waarbij deelnemers onderling wedden. Andere 'sportgoksites' hebben al wel licenties voor transacties waarbij deelnemers het opnemen tegen het kantoor ('de bank').

3BWin richt zich de komende maanden op het WK-Voetbal in Duitsland, maar daarna hebben internetters ook de mogelijkheid om te gokken op andere wedstrijden en competities.

Op de site is het mogelijk om met vrienden, kennissen of collega’s een eigen pool op te zetten, bijvoorbeeld voor het WK-voetbal. 3BWin onderscheidt zich van andere poolsites doordat het ook het betalingsverkeer tussen deelnemers regelt, aldus Johan Gustefson, woordvoerder voor 3BWin. “Je ziet op internet heel veel wk-pools, maar niemand kan geldtransfers regelen.” Sinds vorige week dinsdag heeft het bedrijf, dat al licenties had voor andere vormen van gokken, een licentie waarmee het een betalingssysteem mag exploiteren dat de transacties tussen deelnemers onderling regelt.

3BWin heeft, net als de meeste andere Europese weddenschapsbedrijven, zijn basis in Malta. De spellicenties die het bedrijf heeft zijn afgegeven door dat land. Gustefson: “Omdat Malta lid is van de EU, is de licentie voor alle EU-landen geldig.”

Deelnemers aan een pool op 3BWin hebben een persoonlijk account waar ze via een creditcard of andere banktransactie geld op kunnen zetten. Dat account wordt gebruikt om geld in te zetten bij weddenschappen óf om bij een goede gok geld te innen. Aan een dergelijk betalingssysteem zijn veel eisen verbonden, onder meer wat betreft veiligheid en transparantie, vertelt Gustefson. De licentieverstrekker kijkt uitgebreid naar dit soort aspecten, voordat hij overgaat tot het verstrekken van een licentie.

“Wij zijn tot op zekere hoogte geïnspireerd door de online businessmodellen voor pokertours, waarbij de spelers zelf de inzet, spelvorm, het aantal deelnemers en uiteindelijk de hoogte van de winst kunnen kiezen,” zegt Peter Jidesten, CEO van 3BWin. Bij een dergelijk model verdient de spelorganisatie aan registratiekosten en een commissie. 3BWIn krijgt acht procent van de totale inzet, de overige 92 procent is voor één of meerdere winnaars, afhankelijk van de gekozen ‘winst distributievorm’. Bij pokerspelen gaat volgens Jidesten gemiddeld zo’n 10 tot 15 procent van de inzet naar ‘de bank’, het virtuele wedkantoor.

De 3BWin-site wordt op dit moment, naast Nederland, in een aantal andere Europese landen gelanceerd, waaronder Engeland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Spanje en Duitsland. Het bedrijf was eerder actief met onder meer de site Hattrick, een online voetbalmanagementspel. 3BWin heeft nu 12.000 actieve gebruikers in Zweden en Frankrijk, die voor de lancering van de officiele site met nepgeld hebben gespeeld.

Deel dit bericht

4 Reacties

Ruud

Sinds wanneer is het iets nieuws dat een buitenlandse firma zich met een Maltese licentie op de Nederlandse markt richt? Unibet, met ook licenties in o.a. Malta en UK, richt zich al lange tijd op de Nederlandse markt, met Nederlandse klantenservice 24/7, Nederlandse sites en Nederlandse werknemers. En een wed-marktplaats is ook niets nieuws. Het Britse Betfair bestaat immers al vijf jaar.

Robert

My words exactly! Ben benieuwd wanneer de lotto in actie komt.

Ronald Oldenburger

Als je nog een keer het artikel wilt lezen, dan kom je er achter dat het niet zo zeer gaat om dat het bedrijf zich richt op Nederland maar dat het komt met een nieuwe vorm van wedden.

Ruud

Nog eens gelezen, maar ik zie niet in waar het nieuwe inzit. Zie Betfair. Het is naar mijn mening een exacte kopie daarvan. Ik denk dat je doelt op het feit dat je een wedpoule met vrienden op kunt zetten, ben benieuwd of daar interesse voor is, waarom zouden die vrienden 8% commissie betalen voor een onderlinge betaling? Anyway, ben benieuwd wanneer meneer Veenstra van de Lotto hier tegen in actie komt. Ik zet mijn geld op een rechtzaak binnen 3 maanden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond