Deel dit artikel
-

AlbumPrinter.com begint internationale expansie

Het Nederlandse Albumprinter.com, een webwinkel om fotoboeken en kalenders van digitale plaatjes te maken, betreedt de internationale consumentenmarkt onder het nieuwe merk Albelli.

Het Duitse digitale filiaal van Albumprinter.com ging recentelijke van start. Engeland, Amerika, Frankrijk en mogelijk ook Spanje of Italië volgen in de loop van volgend jaar. Dat meldt FEM Business.

Grote taart, weinig eters

"Met minimale marketinginspanning hebben we met Albumprinter al een flink klantenbestand opgebouwd afgelopen jaren", aldus commercieel directeur Martijn Groot tegen Emerce. "De markt voor het afdrukken van fotoboeken, kalenders en agenda's is internationaal grotendeels nog onontgonnen. Nederland en Duitsland zijn Europees voorloper. Voor ons is er nog veel te winnen van deze grote taart."

Tot op heden werkte Albumprinter.com voornamelijk als leverancier van 'printkunstwerkjes' aan bedrijven als TNT en Hema in Nederland en Tesco in Engeland.

"Met onze nieuwe naam Albelli betreden we nu de consumentenmarkt. Dat bijt niet met de b2b-activiteiten. Met Albelli richten we ons op de bovenkant van de markt, het duurdere segment", aldus Groot.

Kleine teams

Voor de uitbreiding naar de Duitse markt werkt Albumprinter.com samen met Rivergate.de. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het begeleiden van buitenlandse ondernemingen die in Duitsland starten. Op termijn wil Albumprinter in alle landen een klein eigen team hebben om de lokale markten te bewerken.

De investeringen in de buitenlandse expansie zijn volgens Groot te vergelijken met investeringen in het uitbreiden van de eigen fotocentrale, in Den Haag. Uitspraken over de absolute investeringsbedragen doet hij niet.

In maart 2007 nam investeringsfonds Van den Ende & Deitmers een belang van 30 procent in Albumprinter.

Albumprinter.com realiseerde in 2006 een omzet van ruim 6 miljoen euro, 300 procent meer dan in 2005.

Bron foto: DBCondit (CC) 

Deel dit bericht

1 Reactie

Leonard Wolters

Gefeliciteerd Albumprinter ! Benoemenswaardige actie, zeker na drama afgelopen zomer ! (Brand drukkerij). Keep watching you

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond