Deel dit artikel
-

Nokia lanceert Bluetooth platform voor multimedia

Nokia heeft een platform ontwikkeld waarmee retailketens zoals muziek- en telefoonwinkels en bioscopen draadloos digitale foto´s, muziek- en videobestanden naar mobiele telefoons van klanten kunnen versturen. Het platform, CoolZone, is gebaseerd op Bluetooth.

Nokia demonstreerde CoolZone deze week op zijn Mobility Conference die woensdag en donderdag in de Palau de Congressos de Catalunya in Barcelona werd gehouden. Het bedrijf levert een kleine zender/ontvanger de Nokia Service Manager LCM10 waarmee `content`verspreid kan worden. Voor ontvangst is een telefoon nodig die Symbian Series 60 en Java for Nokia Series 40 ondersteunt. Ook kan op deze wijze auteursrechtelijk beschermde `content´ (met behulp van DRM) worden aangeboden. Het is het eerste platform in zijn soort. Nokia wil het platform later uitbreiden naar WLAN (wifi).

Inmiddels heeft zich al een eerste aanbieder gemeld: platenmaatschappij EMI gaat onder de naam bFree muziekproducten aanbieden in café`s en drie vestigingen van Free Record Shop in Helsinki. Op den duur zal voor de content, die nu nog gratis is, betaald moeten worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond