Deel dit artikel
-

Payleven ondersteunt Visa en pinnen

De mobiele betaaldienst Payleven ondersteunt later deze maand ook pinnen en de creditcards van Visa. Het bedrijf tuigt langzaam een dienst op om het betaalverkeer in de fysieke retail te veranderen.

Vanaf 15 oktober ondersteunt Payleven in Nederland naast MasterCard en acceptgiro ook pinnen (debetkaarten) en Visa-kaarten. Meer consumenten krijgen hierdoor aansluiting op het in Nederland nog nieuwe platform. Behalve in Nederland komt de bredere ondersteuning ook in Duitsland, Engeland, Polen en Italië.

Het van oorsprong Duitse bedrijf verkeert nog in de aftastende fase in deze markten. Lokale vertegenwoordigers onderzoeken in welke retailsegmenten en met welk productmarktcombinaties ze het best een zo groot mogelijk marktaandeel kunnen realiseren. Daartoe brengen ze enkele honderden van hun dongles in de markt.

Deze prikken ze in het audiopoort van hun smartphone of tablet. In dat kastje zit een gleuf waar consumenten hun bank- of kredietkaart doorheen kunnen vegen om te betalen.

Een woordvoerster: “De Chip & PIN-oplossing zal geen inprikkastje zijn maar een losse reader die via Bluetooth te koppelen is met de smartphone of tablet. De consument ‘dipt’ hier z’n kaart in en toetst hier de pincode op in.” De betaalgegevens gaan via mobiel internet naar een erkende verwerkende instantie en de ondernemer krijgt zijn geld.

De inprikkastjes van Payleven, en die van concurrenten als iZettle en Square, moeten vooral ambulante ondernemers en kleine retailers bedienen, maar ook winkeliers die geen ‘echt’ kassasysteem willen aanschaffen.

Payleven is sinds eind augustus in Nederland op de markt. Het bedrijf is onderdeel van de incubator Rocket Internet. Rocket maakt er gewoonte van een markt eerst af te tasten om vervolgens met veel marketingeweld en lange adem een zo groot mogelijk marktaandeel te verwerven. De eigenaren van de incubator zijn investeerders die op enig moment hun projecten verkopen.

“Mensen die vaak klanten eenmalig zien en schipperen tussen contante betalingen en facturen, die vinden dit interessant”, aldus lokaal projectleider Derk van Wingerden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Ronald Hendriks

Zo lang de betaalsystemen met elkaar blijven concurreren wordt het voor ons alleen maar goedkoper!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond