Software Improvement Group publiceert haar Benchmark Rapport 2023 over de wereldwijde staat van softwarekwaliteit

Software Improvement Group publiceert haar Benchmark Rapport 2023 over de wereldwijde staat van softwarekwaliteit
Hoe staat het met de softwarekwaliteit van AI, big data en open source software en architectuur van low-code?
AMSTERDAM, 29 juni 2023 – Software Improvement Group (SIG), een gerenommeerd en onafhankelijk instituut gespecialiseerd in het analyseren van de kwaliteit van software, kondigde vandaag de publicatie aan van haar vijfde jaarlijkse Software Benchmark Report. SIG combineert haar software analyse platform en benchmarkgegevens met de expertise van haar consultants om organisaties te helpen de wereld vorm te geven met toekomstbestendige software.
SIG heeft ’s werelds grootste database voor softwaremetingen, waarin een indrukwekkend aantal van 100 miljard coderegels en 12.000 systeeminspecties worden verzameld die meer dan 300 technologieën omvatten. SIG doet grondig onderzoek naar de bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van software.
Het rapport van dit jaar identificeert drie kritieke probleemgebieden:
1. AI- en big data-systemen lijden onder slechte programmeerpraktijken: Met de wijdverspreide toepassing van AI en big data, heeft SIG een veelvoorkomend probleem waargenomen van ernstige kwaliteitsgebreken op het gebied van onderhoudbaarheid en testbaarheid.
2. Open source software brengt veiligheidsrisico’s met zich mee: Uit het rapport blijkt dat meer dan 50% van de bedrijfssystemen kwetsbaar zijn vanwege beveiligingsproblemen die voortkomen uit open source bibliotheken. Dit geldt ook voor bedrijfskritische systemen, wat de behoefte aan betere beveiligingsmaatregelen en snellere reactie op bedreigingen van veranderingen onderstreept.
3. Vaardigheidskloof onder IT-professionals: Duizenden IT-professionals zijn wereldwijd geëvalueerd via Astride by EXIN, SIG’s gratis platform voor competentiebeoordeling. Het resultaat van deze evaluaties wijst op een vaardigheidskloof van 50-60% in digitale vaardigheden, wat de noodzaak aantoont van bijscholing in de IT-sector.
Bart Fehmers, CEO van SIG, benadrukt de dringende noodzaak voor organisaties om deze geïdentificeerde probleemgebieden aan te pakken. “Hoewel de bouwkwaliteit van software is verbeterd, werpt het Benchmark Report van dit jaar licht op verschillende kritieke gebieden die organisaties zo snel mogelijk moeten aanpakken. Bij SIG maken we gebruik van ons software assurance platform, Sigrid®, om klanten te helpen bij het identificeren en verminderen van deze bedreigingen en het implementeren van best practices die de kwaliteit en beveiliging van hun applicaties verbeteren. “Daarbij wordt iedereen van bit tot boardroom verenigd via één versie van de waarheid.”
Ga voor meer gedetailleerde informatie en inzichten naar het volledige rapport.
Einde persbericht
Over SIG
Software Improvement Group (SIG) stelt zakelijke klanten en overheden in staat zich te richten op de toekomst, door hen te ondersteunen bij het bouwen van toekomstbestendige software waarop ze kunnen vertrouwen. Wij combineren ons software assurance platform, Sigrid®, met menselijke expertise om diep te graven in de bouwkwaliteit en veiligheid van bedrijfssoftware en de architectuur ervan. Wij scannen, rangschikken en adviseren over de softwarelandschappen van onze klanten aan de hand van ’s werelds grootste benchmarkdatabase voor software analyse om hen te helpen grip te krijgen op hun technologische risico’s en uitdagingen.
Het software-analyselaboratorium van SIG is het eerste en grootste ter wereld dat geaccrediteerd is volgens ISO/IEC 17025 voor software kwaliteitsanalyse. SIG, opgericht in 2000, heeft haar hoofdkantoren in Amsterdam en New York, met kantoren in Denemarken, België, DACH, India, China, Japan en Brazilië, en heeft klanten in alle sectoren in meer dan 150 landen en op alle continenten. Met de overname van EXIN in 2021 bestrijkt SIG het hele People, Process en Technology spectrum om organisaties te helpen hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het fundamenteel verbeteren van de bouwkwaliteit en beveiliging van hun softwarelandschap.
Meer informatie: www.softwareimprovementgroup.com
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.