Dare

Is de beste interface een ‘conversational’ interface?

Is de beste interface een ‘conversational’ interface?

Vrijdag 6 oktober 2017 is de tweede editie van Emerce Dare. In een serie blogartikelen bijt dagvoorzitter Alain Dujardin (Greenberry) zich vast in een aantal onderwerpen en spreekt alvast enkele sprekers. In deel 1 ‘Is de beste interface een conversational interface?’ is dat Murat Ozmerd van Flow.ai.

Kinderen in de Verenigde Staten weten heel goed wat ze willen vragen aan Alexa, Amazon’s virtuele assistent. Het is zeker niet heel erg diepgaand. En iets waar alle kinderen zich doorgaans behoorlijk mee vermaken. “Alexa, laat eens een scheet. En dat doet ze. Hi-la-risch. Althans, als je een jaar of vijf bent. Het is dezelfde pret die kinderen (en aardig wat volwassenen) hebben met een beat-boksende Siri.

Voor veel Amerikaanse gezinnen (al meer dan 8 miljoen in de VS) is het de normaalste zaak van de wereld: kinderen en volwassenen die interactie aangaan met een slimme huisassistent via stembediening. Het lijkt hier in Nederland vooralsnog ondenkbaar, maar in de VS leest Alexa kinderen een verhaaltje voor voordat ze gaan slapen, helpt ze bij het koken, doet ze het licht aan (of uit) en zet ze een muziekje voor je aan. En er komt geen grafische user interface (GUI) aan te pas….

Lees het hele artikel op Emerce Topics, klik hier.