Dare

Thijs Biersteker over veranderingen in de creatieve industrie

Thijs Biersteker over veranderingen in de creatieve industrie

Dare spreker Thijs Biersteker gaf een diepte interview af aan FONTANEL, waarin Thijs spreekt over zijn idealen en het gebruik van technologie in de creatieve sector. 

Thijs Biersteker maakt interactieve installaties en producten, met als doel de wereld beter te maken. Hoe dat te bereiken? “Door technologie en praktische oplossingen. Daarom besloot ik om dingen te gaan maken die mensen inspireren en ze verder laten denken.” We spreken Biersteker over zijn idealen, het gebruik van technologie in de creatieve sector en het belang van een goed businessplan. 

Welke veranderingen signaleer jij op dit moment in de creatieve industrie?

“Ik denk dat er een grote beweging is ontstaan van mensen die klaar zijn met de mooie praatjes van reclamebureaus en consultants. Mensen die niet langer willen wachten op die toekomstplaatjes en aan de slag gaan om veranderingen zelf van de grond te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar Elon Musk van Tesla of naar studenten die een Solar Road bouwen: ze zetten het zelf wel op! Kijk naar kunstenaars die prototypes gaan maken om te laten zien dat iets kan en naar de corporates die er vervolgens mee aan de haal gaan. Die hele mentaliteit hoort bij die beweging. Deze generatie denkt in oplossingen en daarom gaan ze bouwen aan mooie, gave en tastbare dingen?”

Lees het hele artikel op Emerce Topics, klik hier.