Dare

Design moet de wereld redden

Design moet de wereld redden

Het is een geweldige tijd om te leven, opperde Obama in zijn afscheidsinterview met tech-blad Wired. Om deze tijd inderdaad geweldig te houden, is een belangrijke rol weggelegd voor ontwerpers, zo betoogt Thijs Biersteker, zelf ontwerper en spreker tijdens Emerce Dare. De problemen van deze wereld zijn namelijk ontwerpproblemen.

Dankzij medische innovaties leven we langer dan ooit tevoren. We zijn 24 uur per dag met elkaar verbonden, en waar dat nog niet het geval is, zorgt Google er met project CSquared voor dat er binnenkort wel een internetverbinding is. We zijn gezonder en welvarender dan ooit tevoren. Fysiotherapeuten gaan aan de slag met robotspieren. En wie verlamd is, kan dankzij medische technologie weer lopen.

De mensheid staat er beter voor dan ooit, zo lijkt het. Het is, in een tijd waarin het nieuws gedomineerd wordt door de gevolgen van klimaatverandering, natuurgeweld, oorlog en armoede bijna een onvoorstelbare kijk op de wereld.

Maar, zo hield ook Obama ons voor….

Lees het hele artikel op Emerce Topics, klik hier.