Dare

Remon Tijssen over zijn kijk op design: ‘Blijf alles in twijfel trekken’

Remon Tijssen over zijn kijk op design: ‘Blijf alles in twijfel trekken’

Digitale producten worden in zeer hoog tempo ontwikkeld. Designers gebruiken daarvoor dus geregeld componenten die zich al eens bewezen hebben. “Dat is goed – fantastisch zelfs – maar ze moeten niet vergeten om al die ingrediënten in twijfel te blijven trekken”, zegt Remon Tijssen. De bekende designer en oprichter van zijn studio Kinetic Aesthetic is deze week over vanuit San Francisco voor ‘Digital Dinner Amsterdam’, onderdeel van de Amsterdam eWeek. Hij vertelt over zijn werk en visie.

De afgelopen tien jaar is het begrip en het gebruik van design op zowel conceptueel als strategisch niveau enorm gegroeid, zegt Tijssen. “Ik zie dat het zich op een plateau bevindt. De kans is nu om de impact op de techindustrie nog verder te laten toenemen. Maar daarvoor moeten designers wel fundamenteel blijven nadenken. Over wat er nodig is om technische innovaties zinvol te maken en relevante problemen op te lossen.”

‘Sneller veranderen is sneller ontdekken’
Wie een beetje is ingevoerd in de materie kent zijn naam. Tijssen is al jaren een tamelijk bekende figuur. Tot 2008 als eigenaar van het succesvolle bureau Fluid, de acht jaar erop als ‘Principal Designer’ voor Adobe. Binnen de Adobe XD Studio hield hij zich bezig met de gebruikerservaring en de ontwikkeling van nieuwe producten. En hoewel hij er naar eigen zeggen al veel vrijheid had, besloot hij begin dit jaar toch weer een eigen design studio op te richten, Kinetic Aesthetic.

Met een klein team werkt hij voor…

Lees het hele interview op Emerce Topics. Klik hier.