eFinancials

In gesprek: samenwerken met startups

13:35 30 minutes
Nieke Martens RabobankSteven Clausing BinckBank

Samenwerken met innovatieve startups, hoe doe je dat? Traditionele financiële dienstverleners kiezen voor een samenwerkingsstrategie en partneren met FinTech startups. Dit levert niet alleen toegang tot nieuwe tech maar zorgt ook voor wendbaarheid en een frisse wind in de organisatie. Maar hoe werk je samen, hoe selecteer je een passende startup en als je een startup aan je bindt, wat dan?

Nieke Martens

Nieke Martens

Rabobank

Nieke Martens is hoofd van het Digital Hub bij het Digital Transformation Office van de Rabobank. De afgelopen 20 jaar is zij actief geweest in de Verenigde Staten, Denemarken, Groot-Brittannië en Nederland op het gebied van investment banking en private banking. Onder leiding van de Digitale Hub voor de Rabobank is Nieke nu verantwoordelijk voor de digitalisering van de klanttrajecten voor alle bedrijfsonderdelen binnen de Rabobank. Ze is afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en heeft een MBA van INSEAD.

Steven Clausing

Steven Clausing

BinckBank

Steven Clausing werd op 30 oktober 2015 benoemd tot statutair bestuurder van BinckBank (Chief Operating Officer). Hij is Technical Business Engineer (Technische Universiteit Eindhoven) en heeft tevens een Master in Finance (TIAS business school, Tilburg) en een Executive Master in Internal Auditing (Erasmus Universiteit, Rotterdam). Steven begon zijn opleiding en carrière bij de Koninklijke Marine, waar hij als officier vooral betrokken was bij de verbetering van de bedrijfsvoering. Vanaf 1998 was hij werkzaam bij ABN AMRO Bank, waar hij zowel commerciële als intern gerichte functies bekleedde. In 2008 maakte hij de overstap naar RBS. In maart 2013 is hij begonnen als Risk Management Manager bij BinckBank. In deze functie had hij een prominente rol in diverse subcommissies van het bestuur en de Raad van Commissarissen. In zijn rol als COO zijn de belangrijkste aandachtsgebieden: operations, data & analytics, UX, productontwikkeling, netwerk, spaar- en beleggingsbeheer en ICT.