Emerce Next

De techniek achter de eerste AR Escape Room in de wereld

15:20 30 minutes presentation Stage 3
Ruud op den Kelder The LockdownErik Rave The Lockdown

Technisch directeur Erik Rave van CODE D’AZUR en ontwikkelaar Ruud op den Kelder presenteren het verhaal achter de case ‘The Lockdown’, ’s werelds eerste mobile AR escape room. The Lockdown werd gebouwd in opdracht van een bank op zoek naar nieuwe IT medewerkers en combineert op ingenieuze wijze diverse challenges met AR toepassingen. In deze presentatie wordt ingegaan op de technische aspecten van het project, dat inmiddels is internationaal en nationaal voor diverse prijzen is genomineerd.

Ruud op den Kelder

Ruud op den Kelder

The Lockdown

Ruud op den Kelder is een freelance creative developer. Hij is gespecialiseerd in AR en VR toepassingen met projecten als  een AR escape room, verschillende VR muziek experiences en een VR experience met geur, warmte en wind. Op het moment werkt hij aan een live motion capture controlled muziek performance en een augmented spatial audio opera.

Erik Rave

Erik Rave

The Lockdown

Erik Rave is Technology Director bij CODE D’AZUR, een onafhankelijk creatief digitaal bureau gevestigd in Amsterdam en Barcelona. CODE D’AZUR combineert strategie, creativiteit en technologie in campagnes voor klanten als KLM, ABN Amro en Tele2. Met meer dan twintig jaar ervaring heeft Erik extensieve kennis en ervaring in de technologie. Van het coderen van web platforms en het bouwen van installaties, tot het ontwikkelen van A.I. eco-systemen en voice technologie oplossingen.

Gelijktijdige sessies