Fashion

Transformatie van een traditioneel merk met een online strategie van deze tijd

14:55 30 minutes presentation Grote zaal
Leo Cantagalli Mexx

De afgelopen tien jaar stonden verschillende eigenaren aan het roer van het modelabel. “Eerst kwam er een Nike man, toen een man van Esprit, gevolgd door een CEO uit Amerika en tenslotte de Turkse Eroglu. Cantagalli verliet zelf het merk in 2009, en Mexx ging van het aanbieden van sportieve kleding tot high-end mode, luxe en probeerde uiteindelijk te concurreren met fast-fashion retailer Zara. In 2016 kreeg Cantagillia de kans om Mexx te kopen. Het merk vertrouwen en de bekendheid van Mexx was nog steeds skyhoog. Alleen moest de strategie op de schop. Gevolg: online focus, flagshipstores, samenwerkingen met Amazon, shop-in-shops. Mexx ambieert in het eerste jaar een omzet van 20 miljoen wat in de komende 5 jaar moet uitbreiden naar een 200 miljoen omzet.

Leo Cantagalli

Leo Cantagalli

Mexx

Leo Cantagalli werkte het grootste gedeelte van zijn carrière bij mexx, vanaf de geboorte van het merk mexx in 1986 tot zijn vertrek in 2009. Uiteindelijk verantwoordelijk voor sales en marketing development worldwide heeft mexx een omzet gegenereerd van 1.3 milliard euro in 2009.

Buiten het structureren van een gedecentraliseerde internationale aanpak heeft cantagalli zich veelal geconcentreerd op nieuwe markt entries in de jaren 90 met als strategisch doel als een van de eerste deze markten in te gaan om een positie te verwerven van initiële market share verwerving.

Na nog verschillende management posities bekleed te hebben vooral op internationaal niveau is Cantagalli weer teruggekeerd op het oude nest met het doel weer een solide basis te creeren voor toekomstige internationale groei en dienovereenkomstige marketshare waar online als distributie kanaal een groot onderdeel zal worden naast de traditionele off line distributie.

Gelijktijdige sessies