Emerce Health

Dit was Emerce Health 2019!

Emerce Health

31 oktober 2019

dagen

uren

minuten

seconden

#EmerceHealth19

Door ABAN geaccrediteerd voor 5 punten.
Emerce Health is innovation in cure, care & technology. Emerce Health gaat in op de laatste relevante ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, innovaties en de impact daarvan op de zorg.

Een interactieve congresdag met meer dan 25 sessies als: interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s.

25 (inter)nationale sprekers

De beste cases, sprekers en panels on stage

Programma

Emerce Health 2019 was door ABAN geaccrediteerd voor 5 punten

200+ bezoekers

Laat je inspireren, blijf up-to-date en zorg dat je er bij bent!

Sprekers

Dit waren de sprekers van Emerce Health 2019

Nieuws

Lees hier de laatste ontwikkeling in Health

Emerce Health: ‘Medicijnvervoer per drone cruciaal voor dringende diagnosestelling’

21 Antwerpse ziekenhuizen en 6 ziekenhuizen in Hasselt werken samen om het transport van klinische monsters, bloed en medicijnen snel en efficiënt te laten verlopen via drones. Op Emerce Health, komende donderdag, vertelt Tim Cleys van Helicus over de samenwerking, de plannen, luchtvaartregels en verpakkingen.

Helicus werkt momenteel met diverse ziekenhuizen rond Antwerpen en Hasselt samen samen aan het transport per drones. Nog dit jaar starten de eerste testvluchten. Wanneer precies?

Details

Emerce Health: ‘Inhoudelijke innovaties in het ziekenhuis gaan harder dan innovaties rondom voorlichting en begeleiding’

Patiënten verblijven na een operatie steeds korter in het ziekenhuis. Dit vraagt van hen een hoge mate van zelfmanagement. Om hen hierbij te ondersteunen, ontvangen ze allerlei informatie en adviezen. De praktijk leert echter dat patiënten deze informatie nauwelijks kunnen bevatten en onthouden. In 2014 ontwikkelde Thomas Timmers met zijn bedrijf de Patient Journey App. Hij spreekt volgende week op Emerce Health.

Inmiddels wordt je app in meer dan 100 ziekenhuizen in tien landen gebruikt om patiënten gedurende hun behandeling te begeleiden. Wat was de reden om die app te ontwikkelen en wat was er op dat gebied al?

Details

Drie manieren hoe de patient journey zorg beter maakt

Het grondig onderzoeken van de patiëntervaring en deze in kaart te brengen middels de patient journey helpt zorgorganisaties beter en makkelijker strategische keuzes te maken. Drie situaties waarin een journey op operationeel niveau inzichten voor de praktijk biedt. Voor zorgorganisaties én voor patiënten.

Details

Locatie

Pakhuis de Zwijger is een authentiek koelpakhuis nabij Centraal Station en het centrum van Amsterdam gelegen en beschikt over een ruime netwerkruimte en vier congreszalen.

Pakhuis de Zwijger

Adres

Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Meer over deze locatie

Gallery

“Een inspirerende conferentie die aanzet tot het ontwikkelen en uitwerken van slimme eHealth oplossingen op de eigen werkplek.”

“Inspirerend event waarmee we de zorg verder brengen.”

“Emerce Health was een inspirerende dag met een mix van interessante sprekers en inhoudelijke presentaties over de laatste technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg.”

Partners

Dit waren de partners van Emerce Health 2019: