Emerce Health

Hoe kan machine learning oplossingen bieden voor de grote uitdagingen in de zorg?

10:20 30 minutes presentation Grote zaal
Wouter Kroese Pacmed

Welke stappen moeten worden gemaakt om alle patiënten / cliënten en premiebetalers in Nederland voordeel te laten hebben van machine learning? En hoe kan deze technologie oplossingen bieden voor de grote financiële en organisatorische uitdagingen van de zorg?

Medische kennis is vaak gebaseerd op gemiddelde resultaten in studies bestaande uit kleine aantallen weinig representatieve patiënten. Nu de wereld digitaliseert, wordt er steeds meer data verzameld bij alles wat zorgverleners en patiënten / cliënten doen. Ook bijvoorbeeld van patiënten met een chronische aandoening, de GGZ en de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Met data analyse technologie (zoals machine learning) is het mogelijk om direct van alle patiënten / cliënten te leren en terugkoppeling te geven over bijvoorbeeld de verwachte uitkomsten van behandelopties. Bij Emerce Health vertelt Wouter hoe je synergie creëert tussen de onvervangbare kunde van zorgverleners en de toenemende mogelijkheden van digitale technologie. Er worden voorbeelden gegeven van hoe machine learning nu al van waarde kan zijn voor patiënt / cliënt en zorgverlener.

Wouter Kroese

Wouter Kroese

Pacmed

Wouter Kroese heeft Geneeskunde en Logica gestudeerd en werkervaring opgedaan in strategie consulting en in het ziekenhuis, zowel aan het bed als achter een bureau. Met onder andere Willem Herter en Hidde Hovenkamp heeft Wouter deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2014. Zij hebben onderzocht hoe Nederland gezonder kan worden met behulp van big data. Vanuit deze denktank zijn zij gestart met Pacmed. Deze organisatie bestaat inmiddels uit een team van bijna 30 artsen en data scientists. Zij ontwikkelen en implementeren beslissingsondersteunende software op basis van analyse van grote hoeveelheden data uit de praktijk. Pacmed is actief in de huisartsen- en spoedeisende zorg, intensive care, cardiologie en oncologie.

Gelijktijdige sessies