Emerce Health

Tech in de gehandicaptenzorg: van pilot naar toegevoegde waarde

14:10 30 minutes presentation IJzaal
Brigitte Boon Academy Het Dorp

Doel van de inzet van e-health oplossingen is dat cliënten de toegevoegde waarde ervan ervaren en het daarom als vanzelfsprekend gaan gebruiken in hun dagelijks leven.
Brigitte schetst aan de hand van een aantal voorbeeldprojecten hoe de combinatie van ontwikkeling van technologie, implementatie en onderzoek naar de toegevoegde waarde samen op kunnen gaan. En hoe de inzet van ervaringsdeskundigen (zowel cliënten, mantelzorgers als zorgprofessionals) daarbij onmisbaar is. Ze doet dat met voorbeelden uit de sector Gehandicaptenzorg, met af en toe een uitstapje naar de Geestelijke Gezondheidszorg.

Brigitte Boon

Brigitte Boon

Academy Het Dorp

Dr. Brigitte Boon is sinds januari 2018 Chief Research Officer Digital Healthcare bij Academy Het Dorp. Ze leidt daar vier onderzoekslijnen rondom domotica, robotica, sensoren en serious gaming, met aandacht voor de toepassing van technologie in de dagelijke (zorg)praktijk. Naast haar functie bij AHD is ze hoofd wetenschappelijk onderzoek bij Siza. In vorige functies was Brigitte o.a. Chief Digital Mental Health Officer en Hoofd Public Mental Health bij het Trimbos-instituut. Ze studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht, en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Brigitte heeft een brede expertise op het gebied van ontwikkeling, effectonderzoek en implementatie van digitale oplossingen. Ze is succesvol hoofdaanvrager van talrijke onderzoeksprojecten, en (co-)auteur van wetenschappelijke artikelen in nationale en internationale peer-reviewed tijdschriften.

Gelijktijdige sessies