Emerce Health

Utopie of werkelijkheid: eenvoudig en veilig gegevens uit elke bron vastleggen voor medisch onderzoek

15:45 30 minutes presentation Studio
Derk Arts Castor EDC

Welk geneesmiddel een arts voorschrijft, wordt onder meer bepaald door medisch onderzoek. Dit duurt meestal jaren. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om medisch onderzoek te versnellen door eenvoudig en veilig gegevens uit elke bron vast te leggen voor onderzoek. Met behulp van nieuwe technologie lanceerde Derk een platform dat onderzoekers in staat stelt om eenvoudig gegevens uit elke bron vast te leggen, te standaardiseren en te integreren. Duizenden academische, medische, biotechnologische en farmaceutische onderzoekers over de hele wereld gebruiken dit platform Castor nu om de impact van hun onderzoeksgegevens te maximaliseren.

Hiermee wordt elke medische onderzoeker in de wereld gefaciliteerd om hoge kwaliteit data te verzamelen die kunnen worden geanalyseerd en waar papers over kunnen worden geschreven. Dat moet er uiteindelijk tot de juiste richtlijnen voor de huisarts, zodat patiƫnten de juiste behandeling krijgen.

Instituten als het Radboud UMC, LUMC, Amsterdam UMC, Kings College in Londen, University of Glasgow werken met dit platform van Derk Arts, dat ook wel de AIRBNB van het medisch onderzoek wordt genoemd.

Derk Arts

Derk Arts

Castor EDC

Dr. Derk Arts heeft meer dan 10 jaar ervaring in geneeskunde, onderzoek en datamanagement. Hij behaalde zijn MD aan de Vrije Universiteit in 2011 en zijn PhD aan de Universiteit van Amsterdam in 2016. Derk identificeerde tijdens zijn studies een groot probleem in medisch onderzoek. De beschikbaarheid van betaalbare, gebruiksvriendelijke tools voor het vastleggen van gegevens liet te wensen over. Daardoor weken onderzoekers af naar alternatieven die niet aan de eisen voldoen en die de kwaliteit, veiligheid en herbruikbaarheid van gegevens verminderen. Het resultaat: verspilling van data.

Om deze problemen op te lossen, richtte hij Castor op en lanceerde hij een platform dat onderzoekers in staat stelt om eenvoudig gegevens uit elke bron vast te leggen, te standaardiseren en te integreren. Duizenden academische, medische, biotechnologische en farmaceutische onderzoekers over de hele wereld gebruiken nu Castor om de impact van hun onderzoeksgegevens te maximaliseren.

Gelijktijdige sessies