Recruitment

Achter de schermen bij het razendsnelle opschalen van de GGD

14:55 30 minutes Zaal 8
Mariska Poel GGD Amsterdam-AmstellandElin Gerlagh PDZ

Al in januari 2020 anticipeerde de GGD erop en in februari 2020 kwam de concrete vraag van het ministerie van VWS: hoe testen we tienduizenden (oplopend tot honderdduizenden) mensen per week op corona? De GGD Amsterdam-Amstelland had in een aantal weken minimaal 200 nieuwe medewerkers nodig: testers, bron en contactonderzoekers, medewerkers op de bellijn/burgerlijn en vanaf januari 2021 werden de eerste vaccinatielocaties geopend en kwamen er onder andere vaccinatiemedewerkers, administratief medewerkers, artsen bij. 

Gaandeweg bleken de uitdagingen vooral te liggen op het op- en afschalen, van lockdown en weinig besmettingen tot ineens een explosie aan besmettingen en wederom snel opschalen, met afgelopen december een record aan 17.000 vaccinaties in de RAI. 

Hoe is de GGD in zo’n korte tijd gegroeid (en weer gekrompen)? Hoe hebben ze dat praktisch aangepakt? Wie waren daarbij betrokken? Welke recruitment professionals en -organisaties waren hierbij betrokken? Wat waren de obstakels en hoe werd daarmee omgegaan? Hoe werd ondertussen gereageerd op de berichten in het nieuws?

Mariska Poel van de GGD en Elin Gerlagh van PDZ Uitzendbureau, een van de partners van de GGD in Amsterdam-Amstelland, nemen je mee achter de schermen van één van de meest unieke personele en logistieke uitdagingen die Nederland gekend heeft de afgelopen 50 jaar.

Mariska Poel

Mariska Poel

GGD Amsterdam-Amstelland

Als Operationeel teammanager Vaccineren bij GGD Amsterdam is Mariska Poel binnen team Corona verantwoordelijk voor het gehele Covid-19 vaccinatieproces binnen Amsterdam-Amstelland. Dit behelst 8 verschillende locaties in de stad waarop op het piekmoment 17.500 vaccinaties werden gezet met behulp van 1.500 medewerkers, waarvan de overgrote meerderheid uitzendkrachten. Mariska heeft een werkverleden binnen recruitment als salesmanager bij Monsterboard en heeft voor haar functie bij de GGD als Manager Operations bij Lee Hecht Harrison gewerkt.

Elin Gerlagh

Elin Gerlagh

PDZ

Vanuit haar rol als senior vestigingsmanager Zorg & Welzijn bij PDZ is Elin Gerlagh eindverantwoordelijk voor alle corona-gerelateerde activiteiten bij GGD Amsterdam. Samen met haar team verzorgt ze voor de GGD een groot deel van de personele bezetting en personeelsplanning in de coronapandemie. Voordat Elin bij PDZ komt werken is ze IC-verpleegkundige in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, locatie Oost te Amsterdam. 

Gelijktijdige sessies