Recruitment

De Do’s en Don’ts voor het inzetten van AI in recruitment

10:20 50 minutes workshop Zaal 6
Elmira van den Broek Vrije Universiteit Amsterdam

Artificial Intelligence gaat zeker niet de recruiter vervangen, maar kan wel zorgen voor ander zicht op de kandidaten tijdens het wervings- en selectieproces. Waar moeten organisaties op letten als ze AI willen inzetten? En wat zijn belangrijke valkuilen? 

Elmira van den Broek promoveert in mei met een onderzoek over hoe een grote multinational samen met een AI-leverancier een AI tool ontwikkelen en deze gebruiken bij het selecteren van personeel. 

In een interactieve workshop deelt Elmira inzichten uit haar onderzoek en daagt deelnemers uit actief mee te denken over ethische vraagstukken, samenwerking tussen recruiters en AI tools, en zelf AI-methoden uit te proberen. Want: er liggen zeker kansen voor AI in recruitment, maar AI wordt nog steeds gemaakt door mensen, dus hoe wordt voorkomen dat menselijke blinde vlekken in recruitment niet worden vergroot door een computer? Welke rol pak je dan als recruiter? Waar zet je AI wel en niet voor in? Wat blijft nog steeds mensenwerk? En waar is het zelflerende algoritme wél een verbetering?

Elmira van den Broek

Elmira van den Broek

Vrije Universiteit Amsterdam

Als promovendus bij het KIN Center for Digital Innovation van de Vrije Universiteit Amsterdam, onderzoekt Elmira van den Broek hoe nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) werk en organisaties veranderen. Met behulp van kwalitatieve etnografische methoden bestudeert ze hoe een leverancier en hun grootste klant een AI systeem ontwikkelen en inzetten bij de selectie van sollicitanten. Haar onderzoek richt zich daarbij op verschillende onderwerpen, waaronder AI en de toekomst van werk, en AI en ethiek.

Elmira van den Broek is gastonderzoeker aan New York University, Stern School of Business.

Gelijktijdige sessies