Recruitment

Divers recruiten met AI

15:55 30 minutes Zaal 8
Jochen Roef traicieJaap Jan van Assen eellooMario Sosa Vrije Universiteit AmsterdamVincent Slot Textkernel

Hoe ontdek je onverwacht talent in onverwachte personen? In een grote stapel cv’s of aanmeldingen? Artificial Intelligence (AI) kan het antwoord zijn. Maar hoe werkt het dan op een ethische manier, die blinde vlekken van de recruiter (die de AI de opdrachten geeft) niet uitvergroot? En die niet de ongemakkelijkheden van een kandidaat met een bepaalde manier van informatie aanleveren uitvergroot?

Korte presentaties van aanbieders van baanbrekende AI-tools voor recruitment worden aangevuld met wetenschappelijke inzichten. Daarnaast krijg je een beeld hoe je ook zónder de AI al meer zou kunnen ‘lezen’ uit een motivatiebrief, assessment of video door te leren over waar de algoritmen van deze tools op letten en waar jij dus zelf ook meer op zou kunnen letten in het selectieproces.

Jochen Roef

Jochen Roef

traicie

Jochen Roef is de oprichter van Blinc en traicie.com, trendsettende bedrijven in hun segment. Jochen is gepassioneerd door menselijk potentieel, business en HR. Als ondernemer en psycholoog bouwt hij methodes en technologieën die mensen en organisaties in staat stellen hun unieke missie te realiseren. Als founder van traicie creëerde Jochen een baanbrekende recruitment technologie die HR-afdelingen wereldwijd helpt op een ‘AI-augmented’ manier waardevolle kandidaten te vinden en zo de war for talent te winnen.

Jaap Jan van Assen

Jaap Jan van Assen

eelloo

Jaap Jan studeerde psychologie en heeft een achtergrond in de IT. Binnen eelloo, ontwikkelaar van innovatieve HR-tech die de mens centraal stelt op de arbeidsmarkt, is hij verantwoordelijk voor propositie-ontwikkeling, commercie en innovatiemanagement. Vanuit die rol is hij betrokken bij de ontwikkeling van recruitmentoplossingen waarin AI wordt toegepast. Regelmatig schrijft en spreekt hij over de gevaren en kansen van deze nieuwe technologie. 

Mario Sosa

Mario Sosa

Vrije Universiteit Amsterdam

Mario Sosa is a PhD candidate at the KIN Center for Digital Innovation of the Vrije Universiteit Amsterdam, where he studies how artificial intelligence (AI) impacts workers and organizations. He is currently doing an ethnographic study in a multinational recruitment company that is developing AI systems for job matching. Mario is centering on how AI impacts the jobs of AI developers and the recruiters in charge of matching candidates with jobs. His research focuses also on others topics such as development of AI, AI and the future of work and the ethics of AI.

Vincent Slot

Vincent Slot

Textkernel

Vincent Slot is Team Lead R&D bij Textkernel. Hij heeft een achtergrond in de kunstmatige intelligentie, en leidt het team dat verantwoordelijk is voor de algoritmes achter de Textkernel technolgie. Denk hierbij aan technieken als Machine Learning en Natural Language Processing. Zijn focusgebied is de techniek achter het matchen van jobs en kandidaten. Hierbinnen heeft hij speciale interesse in de implicaties die bepaalde techniek heeft op transparantie en bias.

Gelijktijdige sessies