Recruitment

Een inclusievere werkvloer: waar biedt technologie kansen?

14:55 30 minutes presentation Zaal 6
Kim Kooke Weener XLKim Kranenborg TNO

Technologische oplossingen kunnen mensen aan het werk helpen die eerst niet dat werk konden doen, of zich niet konden voorstellen bepaald werk ooit te doen. Je zou zo personeelstekort binnen je organisatie kunnen invullen. Denk aan smart beamers op een assemblage-afdeling (de juiste stappen en onderdelen worden ‘gebeamd’ op het werkblad, je hoeft dus minder zelf te onthouden) of VR om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich beter te laten inleven in een bepaald werkgebied.
Weener XL, het werk- en inkomenbedrijf van Den Bosch, onderzoekt al jaren met TNO de mogelijkheden van tech om de werkvloer inclusiever te maken. Succesvolle voorbeelden worden vervolgens geïmplementeerd en verder verspreid.
In deze sessie geeft Kim Kranenborg, business developer bij TNO, voorbeelden van inclusieve tech, met daarbij de onderzoeksresultaten en wat je er concreet mee kunt binnen welk soort bedrijf.
Kim Kooke laat praktijkvoorbeelden zien vanuit haar werk bij Weener XL. Ze laat oa zien waar je op moet letten wanneer jouw doelgroep een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. En hoe je deze groep mensen aan het werk kunt laten gaan binnen jouw organisatie.

Kim Kooke

Kim Kooke

Weener XL

Bij Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van Den Bosch, stimuleert Kim Kooke innovaties die arbeidsparticipatie verhogen. Daarbij speelt technologie een grote rol. Samen met TNO werkt ze aan nog meer technologische toepassingen die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer laten meedoen.

Kim Kranenborg

Kim Kranenborg

TNO

Kim Kranenborg is onderzoeker, ontwerper interactie/gebruikerservaring en projectleider bij onderzoeksorganisatie TNO. Zij richt zich op het in co-creatie met eindgebruikers ontwerpen en evalueren van technologie om de zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare groepen te ondersteunen, vooral op het gebied van werk en zorg. Kim is projectleider van het kennisprogramma Inclusive Work (duurzame inzetbaarheid en de arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt) en diverse projecten rondom inclusieve technologie, inclusive design en citizen science. Ook is zij betrokken bij de Kennisalliantie Inclusieve Technologie een samenwerking tussen TNO, SBCM en Cedris.

Gelijktijdige sessies