Recruitment

Hoe activeer je een nieuwe doelgroep voor het vervullen van je IT-functies?

15:55 30 minutes Zaal 6
Saskia Verstege TechGrounds

Oud nieuws: IT-talent is schaars. Ook niet nieuw: dan moet je beter zoeken, diverser denken, misschien wel mensen omscholen. Praktijk: waar vind je eigenlijk die mensen die zich willen omscholen? En ook: is zo’n pas omgeschoolde IT-er wel wat ik zoek? Die heeft immers nog maar weinig ervaring…

Nieuw is dat de krapte op de arbeidsmarkt inmiddels zo breed wordt gevoeld, dat een vers omgeschoolde IT-er, met bovendien werk- en levenservaring uit een andere hoek, misschien juist wel je redding is en precies die verrijking die je zoekt.

Hoe activeer je zo’n nieuwe, diverse, doelgroep voor je IT-functies? Daar weet TechGrounds alles van. Voor onder andere grote corporates werven zij éérst het diverse talent uit alle hoeken van de samenleving – achterstandswijken, buurthuizen, bibliotheken, sportclubs, UWV’s – en vervolgens scholen ze het om naar wat de opdrachtgever nodig heeft. Bijvoorbeeld Salesforce developer voor een internationaal organisatieadviesbureau of junior cloud engineer bij een grote retailer. En vervolgens is het een win-win-win: een voormalige huismoeder heeft een nieuwe carrière als IT-er, het bedrijf heeft een vacature vervuld én heeft er een collega met levenservaring bij die nieuwe inzichten en verhalen het team inbrengt.

Wil je weten hoe dit in de praktijk werkt en of het ook wat voor jouw organisatie is? Kom luisteren naar het verhaal van TechGrounds, een voormalige student en de corporate met de vervulde vacatures.

Saskia Verstege

Saskia Verstege

TechGrounds

Saskia is de Managing Director van TechGrounds. Een organisatie die de mismatch op de IT-arbeidsmarkt oplost door verborgen IT-talent te activeren. Via kortlopende opleidingen brengen ze nieuw talent, met een focus op diversiteit, de arbeidsmarkt op. Omdat ze geloven dat tekorten aan IT’ers niet bestaan, als je anders kijkt naar talent

Gelijktijdige sessies