eRecruitment

Hoe kan HEMA recruitment persoonlijk maken?

10:25 30 minutes presentation Expo
Karlien Donders Floyd & HamiltonRamses Serno Floyd & Hamilton

Geen kandidaat is hetzelfde, vandaar dat een persoonlijke benadering van cruciaal belang is. Alleen op deze manier kom je echt achter de behoefte en wensen van de kandidaat. Aan de hand van de HEMA case gaan wij in op de mogelijkheden van het toepassen van persoonlijke recruitment in de nieuw te ontwikkelen recruitmentsite.

Karlien Donders

Karlien Donders

Floyd & Hamilton

Hoe bouw je aan een optimaal online employer brand, interesseer je de juiste doelgroepen en trek je goede kandidaten aan? Sinds de oprichting van Floyd & Hamilton is Karlien Donders continu op zoek naar innovatieve online oplossingen die recruitment kunnen verbeteren. Zij ondersteunt organisaties op de raakvlakken van recruitment en online marketing bij vraagstukken op het gebied van Employer Branding, Recruitment Software, Recruitment Websites, Applicant Tracking en Pre-selectie.

Ramses Serno

Ramses Serno

Floyd & Hamilton

Ramses Serno is inmiddels bijna 25 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling  Ramses Serno startte na zijn studie bedrijfseconomie aan de VU en Arbeidsmarktstrategie in Groningen zijn carrière in arbeidsbemiddeling in 1995 bij Tempo Team en Randstad. en was sinds 2004 werkzaam bij USG People o.a. als algemeen directeur Ad Rem Young Professionals en ASA Student. In 2010 richtte hij samen met Karlien Donders Floyd & Hamilton op. In Nederland bouwt Floyd & Hamilton recruitmentsites en tools voor bedrijven als Coolblue, De Bijenkorf, Innogy, Binck Bank, Eyewish, Eneco De Nationale Postcode Loterij,  Intertrust Group, Intertoys en Pearle.

Gelijktijdige sessies