Recruitment

Hoe zoek je naar- en werk je met nieuwkomers?

10:20 50 minutes Zaal 2
Annemiek Dresen NewBeesOsama Fanous NewBees

Is het nodig om te ‘leren’ hoe je nieuwkomers en mensen met een vluchtverleden inhuurt? 

Ja, wel als je gebruik wil maken van een arbeidspotentieel dat grotendeels nog onbenut is, waar veel talent is en wat voor nieuwe inzichten in je bedrijf kan zorgen. En je als je bovendien de optie wel móét onderzoeken, omdat via de ’traditionele’ kanalen te weinig kandidaten komen. 

NewBees is expert op het gebied van diversiteit en inclusie. Ze begeleiden en trainen bedrijven bij het organiseren van een inclusieve werkvloer en werkgeverschap. Daarnaast matchen zij nieuwkomers met ondernemers en organisaties en coachen zij de bedrijven en nieuwkomers in de eerste maanden van de werkrelatie. Zij weten dus van beide zijden hoe het is als een nieuwkomer komt werken bij een Nederlands bedrijf. NewBees werft en bemiddelt voor bedrijven met banen in onder andere de logistiek, zorg, IT, techniek, groenvoorziening en administratie. 

In deze workshop geeft NewBees je de eerste handvatten voor het inclusief vervullen van je vacatures: hoe schrijf je de vacature? Waar plaats je die? Hoe ziet je website eruit? Hoe zijn wij als Nederlanders gewend dingen te doen en hoe is dat voor nieuwkomers? Hoe voer je de eerste gesprekken en die tijdens het werk? Hoe leg je jullie bedrijfscultuur uit en zorg je aan beide zijden voor begrip?

Kortom, wil je echt een nieuwe doelgroep aanspreken? Maak kennis met NewBees.

Annemiek Dresen

Annemiek Dresen

NewBees

Annemiek zet zich met NewBees in voor een inclusief Nederland. NewBees begeleidt nieuwkomers bij lokale ondernemers en organisaties, biedt inclusieve inburgering aan gemeenten, en adviseert bedrijven over diversiteit en inclusie.

NewBees is een inclusieve onderneming met een divers team. Uit die ervaring putten Annemiek en haar collega’s bij de praktische begeleiding die zij mensen en bedrijven bieden.

Osama Fanous

Osama Fanous

NewBees

Osama heeft in levende lijven ondervonden hoe het is om als nieuwkomer aan het werk te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hij deelt graag zijn ervaringen en kennis uit de praktijk met werkgevers in Nederland, zodat iedereen de toegevoegde waarde van diversiteit en inclusie kan begrijpen en ervaren. 

Gelijktijdige sessies