eRecruitment

Expert sessie sourcing

16:00 35 minutes presentation Expo
sector035
In de ‘sourcing’ expertsessie zal hij een kijkje geven in de keuken van een ware online speurneus. Recruiters maken veelvuldig gebruik van LinkedIn, maar het hele internet heeft veel meer bronnen en mogelijkheden om persoonsinformatie boven tafel te krijgen. Hij legt uit hoe en waar je deze informatie kunt vinden en gebruiken om een betere indruk te krijgen van iemand zijn kennis, competenties en interesses.
sector035

sector035

Sector035 werkt in het dagelijks leven als security officer bij een groot IT bedrijf, waar hij zich dagelijks bezighoudt met het veilig krijgen en houden van de infrastructuur en applicaties. Sector035 hielp tevens mee aan het onderzoek naar grove misdaden van het leger in Kameroen en organiseerde recentelijk een hackathon om te kijken naar de verkiezingen in de republiek Congo, waar sterke aanwijzingen zijn dat er flink is gerommeld met de uitslagen.
Daarnaast maakt hij in zijn vrije tijd veelvuldig gebruik van informatie uit openbare bronnen (of ‘OSINT’) in verschillende onderzoeken. Sector035 publiceert wekelijks een nieuwsbrief over dit onderwerp, is onderdeel van een collectief dat oefent met geolocatie via het Twitter account ‘Quiztime’ en is daarnaast één van de oprichters van de website OsintCurio.us.

Gelijktijdige sessies