Recruitment

Tien Dingen Die Ze Je Niet Vertellen Over Onderwijswerving, Voordat Je Er Aan Begint

14:55 90 minutes workshop Zaal 2
Herbert van Hoogdalem Professional Outsiders

Drie basisschooldirecteuren vinden in deze tijden van gierende lerarentekort. En in tijden van een krakend onderwijssysteem, wat de ‘brede maatschappelijke discussie’ domineert. Ga daar maar staan. Daarnaast: er werd ‘een ander type’ gezocht dan we tot nu toe gewoon waren. Een wat meer ondernemende directeur, met ervaring in het bedrijfsleven.

Best lastig, want in het bedrijfsleven worden minimaal dubbele salarissen betaald dan in het onderwijs. Dan moet je dus wel iemand treffen die écht héél graag wil, en bereid is af te zien van de bekende lease-auto, de laptop van de zaak, het sportschoolabonnement, de jaarlijkse bonus en de ‘vrijmibo’ op de Zuid-As. Geen sinecure.

Tel daarbij op dat het hier gewoon ‘een’ schoolbestuur betreft, dus budgettechnisch zit je ook niet ruim: er zijn geen tonnen beschikbaar om commercials uit te zenden, of zo. Je werkt met een krappe schatkist, je vraag is bijna onoplosbaar én omdat we tot nu met elke campagne voor deze klant de (internationale) pers haalden, lag voor de lat voor onszelf ook best hoog. 

Herbert vertelt niet alleen over de case, meer leert je zelf ook denken via de ongebaande paden.

Herbert van Hoogdalem

Herbert van Hoogdalem

Professional Outsiders

And now for something complety different: Verandering, Verbetering, Verwondering.

Dat krijg je ervan. Als je een hyperintelligente Cultureel Antropologe met sales- & marketingbagage laat samengaan met een veelbekroonde Creative Director uit de reclame die ook wordt ingehuurd als business coach. Dat gaat knetteren. Jeuken. Broeien. Schuren. Ontploffen. En dat is precies de bedoeling: in het door droeve middelmatigheid getergde, door data gegijzelde grijze bedrijfsleven mag wel weer wat reuring. Wat vuur. Wat begeisterung. En vooral: wat creativiteit terug. Zoiets kun je alleen maar ‘Professional Outsiders’ noemen – keihard zakelijk zijn we, en dan alleen vanaf de zijlijn. Beter voor ons, want van een afstandje kunnen we veel dieper je bedrijf in. En beter voor jullie – geloof ons, na 3 maanden max ben je ons wel even zat. Maar: dan kan je de komende 10 jaar wel vooruit. En voorop blijven lopen.

Gelijktijdige sessies