Over Rachel

Allround freelance Marketing & Communicatie Professional met een brede ervaring, zowel in rollen als branches.

Ik:
* kom snel tot de kern en vertaal dit in impactvolle actie
* kan me prima handhaven in grote complexe organisaties, maar voel me ook thuis bij kleine clubs met korte lijnen
* maak me een organisatie en werkzaamheden snel eigen en heb weinig inwerktijd nodig
* kan lekker schrijven
* ben pragmatisch, integer en proactief
* ben een teamplayer waar mogelijk en wenselijk, zelfstandig waar nodig
* heb als externe kracht een kritische blik op bestaande procedures en kan deze indien gewenst verbeteren
* heb ervaring in zowel de corporate wereld als de non-profit sector
* heb ervaring zowel aan bureau- als klantzijde

Vaardigheden

computervaardig Plannen en organiseren Integer Energiek Aanpassingsvermogen Zelfsturing Flexibel Collegiaal Attent Doorzetter Initiatiefrijk Assertief Creatief

Talen

Nederlands (Moedertaal of tweetalig)
Engels (Volledige professionele vaardigheid)
Duits (Beperkte werkvaardigheid)
Frans (Beperkte werkvaardigheid)

Projecten en ervaring

Spaarnelanden nv

Senior Communicatie adviseur

Advies en uitvoering met betrekking tot externe communicatie, interne communicatie, projectcommunicatie, PR en woordvoering voor Spaarnelanden en in samenwerking met Gemeente Haarlem.

Cavallaro Napoli fashion

Online Content Producer

Social media, productteksten.

Diverse

Freelance Marketing en Communicatie Professional in het Caribisch gebied

* Lionfish Caribbean - Sales agent voor Sint Maarten en Sint Eustatius
* Green Phenix - Sales agent voor Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius
* AquaMania, Sint Maarten - Dive Master
* Reef-It, Sint Maarten - Snorkel & Eco Guide
* Kooyman bv - Traffic Coördinator + Mediaplanner voor Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten
* Coral Estate Rentals - Allround marcom professional (begeleiding bouw nieuwe website, webcontent, nieuwsbrieven, update alle middelen - NL + EN)
* Curaçao Study & Career Fair - Allround marcom professional (pr, nieuwsbrieven, social media en webcontent - NL + EN)
* Diverse communicatiewerkzaamheden voor MKB, ook voor Nederlandse bedrijven (Your Health Coach, VanMarco kapsalon).

TUI Nederland

Campagne Marketeer Kras

Opzetten en coördineren van (online) marketingcampagnes om het Kras-merk te versterken en klanten aan te trekken. Fungeren als projectmanager voor deze campagnes zoals het briefen van studio, CRM en online team, en evalueren van de resultaten. Tevens heb ik diverse marketingcommunicatie-activiteiten gecoördineerd i.v.m. het 95-jarige jubileum.

VisitBritain

PR & Content Manager Nederland & Vlaanderen

Beoordelen en organiseren van persreizen, contentcreatie voor mediasite en nieuwsbrieven, woordvoering, persberichten schrijven, onderhouden van persrelaties en mediakansen zien en benutten.

DPG Media

Marketing & Communicatie

Projectmanager Marketing B2C Dagblad Trouw, juni - oktober 2015
Verantwoordelijk voor het opzetten van Loyalty acties voor lezers van Trouw en items voor de Trouw webwinkel, inclusief de hierbij behorende on- en offline communicatie. Organisatie van de Trouw Lezersdag (beoordeeld met een 8,9), een evenement voor lezers van Trouw met lezingen en workshops, en gewerkt aan de Abonnee-werft-abonnee campagne.

Projectmanager Marketing PAPER Magazine, april - juni 2015
PAPER Magazine was het eerste digitale magazine van Nederland dat dagelijks verscheen, onder hoofdredactie van Barbara van Beukering. Mijn werkzaamheden: coördinatie van de soft launch (testfase), organisatie van het lanceringsevenement in BAUT Zuid en coördinatie van de mediaplanning. PAPER Magazine is in september 2016 overgenomen door Blendle.

Communicatieadviseur Interne Communicatie, februari - april 2015
Ik heb in deze rol een communicatieplan gemaakt en uitgevoerd rondom de integratie na de overname van Wegener. Ik heb o.a. een analyse gemaakt van alle huisstijlmiddelen die gewijzigd moesten worden en samen met de vormgever een welkomstboekje gemaakt voor alle medewerkers. Daarnaast heb ik een kick-off event georganiseerd in de Jaarbeurs voor alle marketingmedewerkers (beoordeeld met een 8,2).

Projectmanager B2B Marketing, juli 2014 - januari 2015
Verantwoordelijk voor de pricing en coördinatie rondom de bijzondere bijlagen en de instekers van de Volkskrant, het Parool, Trouw en het Algemeen Dagblad. Deze kunnen zowel redactioneel als commercieel zijn. Ik vervulde een brugfunctie tussen Sales, Redactie, Productie en eventuele externe partijen. Bij commerciële bijlagen berekende ik de kosten en benodigde opbrengsten om tot een rendabel product te komen. Voor publicaties die voor externe partijen werden gemaakt deed ik de eindredactie.

Vrije Universiteit Amsterdam

Communicatieadviseur Interne Communicatie

Diverse communicatiewerkzaamheden waaronder interne mailingen in Tripolis, plaatsen van content op intranet en VU.nl, organisatie van een introductieochtend voor nieuwe medewerkers, maken van schrijfwijzer en HRM handboek.

NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing)

Marketingcommunicatiemanager

Tijdens deze opdracht dacht ik mee met de productmanagers over het in de markt zetten van de verschillende NIMA producten en initieerde, coördineerde en controleerde ik alle NIMA communicatie-uitingen. Daarnaast heb ik een ledenwervingsplan gemaakt en heb hierbij onder andere advies gegeven over ledenpropositie en -prijs. In dit kader schreef ik een online marketingcommunicatieplan t.b.v. studentenwerving. Ik schreef wervende teksten voor uitnodigingen, webpagina’s en nieuwsberichten en creëerde content voor (social media)kanalen. Ik schreef persberichten en heb samenwerkingen opgezet i.v.m. free publicity. Voor de NIMA Marketing Awards, waar bedrijven worden beloond voor hun marketingsuccessen, was ik projectmanager. Hieronder vielen het jurytraject, (online) communicatie, contentcreatie, creëren van online buzz en event management. En ik was verantwoordelijk voor de (eind)redactie van NIMA publicaties in Tijdschrift voor Marketing, Marketing Tribune en Sales Management én eigen publicaties.

KNVB i.o.v. Boondoggle

PR Adviseur

PR voor de oefeninterland van de Nederlandse vrouwen tegen de Verenigde Staten. Promoties opgezet met NU.nl en TeleSport, en zendtijd gerealiseerd bij SBS Shownieuws.

Vrije Universiteit Amsterdam

Communicatieadviseur/organisator

Ik was onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van managementbijeenkomsten in het kader van de reorganisatie, de organisatie van een Masteravond voor aankomende masterstudenten, het schrijven van een plan van aanpak t.b.v. studentendebatten en het coördineren en (eind)redigeren van de nieuwsbrief van het College van Bestuur.

Pon’s Automobielhandel B.V.

Webcare Specialist

Online klantenservice voor ŠKODA en Volkswagen.

‘s Heeren Loo Zorggroep

Communicatieadviseur a.i.

’s Heeren Loo heeft een intern communicatiebureau dat de regio’s en de service-afdelingen faciliteert. Ik was de persoonlijke adviseur van interne klanten zoals Vastgoed, Automatisering, Facilitaire zaken, P&O en een aantal zorgregio’s. Ik gaf gevraagd en ongevraagd advies over communicatievraagstukken en was klantverantwoordelijk. Ik schreef communicatieplannen en in samenwerking met de communicatiemedewerkers op de afdeling en het vormgevingsbureau zorgde ik ervoor dat communicatiemiddelen werden gerealiseerd zoals persberichten, brochures en advertenties, online zichtbaarheid (intern en extern), workshops/seminars en evenementen. Ik onderhield tevens de contacten met de regionale pers.

Diverse

Freelance Communicatie professional

& Bijleveld Makelaardij b.v. - vertalen van Nederlandse verkoopteksten naar Engels.

Redigeren van teksten voor de nieuwsbrieven van Your Health Coach en VanMarco.

Diverse marketingcommunicatie-activiteiten voor Coral Estate Rentals en Curaçao Study & Career Fair

Persbegeleiding van actrice Martina Stoessel tijdens een persevenement en première van de Disney-film ‘Tini, het nieuwe leven van Violetta’ voor The Walt Disney Company, contentcreatie voor Facebook, advies op het gebied van Linkedin en Twitter, flyer en website voor Skincare by Stefanie Winter, PR en social media voor Neurotherapie Centrum Hilversum, redigeren van teksten voor de nieuwsbrieven van Your Health Coach, VanMarco en GoFysio.

Communicatie & PR voor het Uitgast Festival, waaronder nieuwsbrieven, persberichten, webcontent, posters, flyers en drukwerkbegeleiding.

Diverse artikelen geschreven voor 'Onderling', het klantenmagazine van Univé i.o.v. Mediapartners Loyaliteitscommunicatie, vertaling (Engels-Nederlands) voor Bang & Olufsen Benelux, Free publicity voor It’s a Virus, PR voor klanten van Silk PR van ‘modemeisje’ Tamara Elbaz.

ATPI (voorheen communicatiebureau Van+Van)

Account/Project Manager Communicatie & Events

Als Account/Project Manager adviseerde ik diverse opdrachtgevers bij marketing- en communicatievraagstukken. Ik was eerste aanspreekpunt voor de klant en eindverantwoordelijk voor de projecten. Daarnaast was ik betrokken van concept tot evaluatie en verzorgde afstemming tussen klant, het creatieve team, traffic en productie over inhoud, vorm, financiën en planning. Projecten waren zowel Above- als Below-the-line waaronder advertenties, PR, multimediale campagnes, incentives, brochures, vertalingen, DM’s, corporate communicatie, sponsored magazines, events, interne communicatie en online activiteiten. Klanten waren o.a. ING Car Lease, Škoda, De Boer, Citroën, Microsoft, Mercedes en Red Bull.

Adecco Personeelsdiensten BV

Tijdelijk Consultant

Voorkomende werkzaamheden.

Harlequin Dive Center, Koh Phi Phi, Thailand

PADI Dive Master (Trainee)

Voorkomende werkzaamheden.

Disneyland Paris

Press & PR Coordinator

In deze functie zette ik multimediale promoties op. Ik ontwikkelde en realiseerde pr- en promotieplannen en organiseerde media-evenementen. Daarnaast verzorgde ik perspublicaties en -reizen en begeleidde ik film- en radioploegen tijdens televisie- c.q. radio-opnames. Ook schreef en vertaalde ik persberichten.

Harley-Davidson Benelux

Event & Communication Manager Harley Owners Group (H.O.G.)

Verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van één- en meerdaagse evenementen, trainingen en meetings voor de H.O.G.-leden en de bestuursleden van de H.O.G.- Chapters. Ook was ik verantwoordelijk voor alle promotie en communicatie van deze evenementen. Daarnaast was ik hoofdredacteur van het H.O.G.-ledenmagazine en maakte en bewaakte ik het budget.

Adecco Personeelsdiensten BV

Vestigingsmanager/Intercedente

Voorkomende werkzaamheden.

Disneyland Paris

Marketing, Promotions & PR Assistant

Voorkomende werkzaamheden.

Hotel Okura

Receptioniste

Voorkomende werkzaamheden.