Deel dit artikel
-

Budbee stopt thuisbezorging, louter nog kluizen

“Alle pakketten die via Budbee bezorgd worden in ons land, worden voortaan afgeleverd bij onze circa 1.000 pakketkluizen door het land“, aldus country manager Jørgen Höppener van het bedrijf.

Hij kondigt daarmee direct aan te stoppen met pakketbezorging aan de deur.

Vijf jaar kreeg Budbee in Nederland de tijd om zich te vestigen tussen partijen als PostNL en DHL. De leiding gooit wat de thuisbezorging betreft de handdoek in de ring.

Höppener op LinkedIn: “Bijkomend voordeel is dat we niet gedwongen worden om mee te doen in de prijzenoorlog tussen pakketbezorgers die elkaar aftroeven met prijzen die verder onder kostprijs liggen en daarmee altijd ten koste gaan van mens en milieu.”

Budbee beschikt in Nederland over een ongeveer duizend pakketkluizen. Dat aantal is in een jaar tijd op het oog amper gewijzigd, want in maart 2023 spraken de Zweden ook al over het getal duizend.

Een groot deel van die kluizen staan bij Albert Heijns.

Eind 2022 kondigden de Zweedse logistieke bedrijven Instabox en Budbee aan te fuseren. In de boeggolf van dat proces ging Instabox Nederland failliet en gingen diens activiteiten over naar DHL. Budbee was het enige dat in Nederland overbleef.

De country manager over de strategische keuze: “We nemen in Nederland een gedurfde stap om pakketbezorging echt duurzaam en rendabel te maken.”

Gemiddeld gaat tien procent van de e-commercebestellingen in Nederland via afhaalpunten. Qua CO2-uitstoot is deze vorm van levering gemiddeld tien procent milieuvriendelijker dan thuisbezorging, aldus Thuiswinkel.org vandaag in een duurzaamheidsverslag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond