Deel dit artikel
-

Google wil meer zakelijke klanten

Google wil meer zakelijke klanten aan zich binden. Dat hoopt het te doen door de applicatie Google Apps uit te breiden met nieuwe diensten.

Google hoopt meer zakelijke klanten te werven voor zijn Google Apps-dienst. Het Californische bedrijf maakte deze week bekend dat het extra e-mailmanagement diensten gaat leveren aan betalende klanten. Het gaat om diensten voor e-mailbeheer en anti-spamproducten. Google verkreeg deze diensten na de overname van Postini, drie weken geleden.

Ook wordt de capaciteit van de mailboxen van de zakelijke gebruikers met 25 gigabyte verhoogd. De opslagcapaciteit die Google levert is groter dan de mailbox die bedrijven zelf aan hun personeel beschikbaar stelt. Dat komt omdat Google een webdienst levert.

Volgens Gartner-analist Tom Austin beginnen steeds meer bedrijven Google als een serieuze kandidaat te zien als het gaat om e-mail. "Ik denk dat we aan het begin staan van een 10-jarige cirkel", zegt Austin tegen Reuters. Hij denkt dat veel bedrijven eerst wachten tot de volgende economische recessie voordat zij echt op online e-mail, zoals Google, Yahoo en Microsoft overstappen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond