Deel dit artikel
-

Jeff Bezos investeert 20 miljoen in Zwitserse robotstart-up

Het persoonlijke investeringsfonds van Jeff Bezos en het bedrijf Amazon doen mee aan een investeringsronde in een Zwitserse start-up die rollende robots maakt.

Swiss Mile maakte de investering van 22 miljoen dollar gisteren bekend. Ook HongShan, Industrial Innovation Fund, Armada Investment en Linear Capital doen mee.

De Zwitsers maken een robot die het meest lijkt op een hond met wielen onder zijn poten. De poten en het lijf komen van Unitree, de Zwitsers bouwden de software. Hij wordt ingezet om pakketjes te bezorgen, maar bijvoorbeeld ook om te patrouilleren voor veiligheidsdoeleinden. “Om vervelende, herhalende klusjes van de mens over te nemen.”

De jaar oude start-up is een spin-off van de vooraanstaande ETH Zürich-universiteit, waar het onderdeel was van het Robotic Systems Lab.

Amazon heeft naar schatting rond de een miljoen robots werken in zijn magazijnen en distributiecentra. De operationele kosten van die hulpjes zullen komende jaren dalen van twaalf dollar nu naar ultimo drie dollar per uur, is de schatting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond