Deel dit artikel
-

TU Delft ontwikkelt e-learning pakket voor opkrikken wiskunde

De Europese Unie heeft een bedrag van 350.000 euro toegekend aan de TU Delft en vier andere Europese partijen voor het opzetten van Mumie. Dit is een e-learning pakket voor overbruggingscursussen die zijn gericht op de overstap van het VWO naar het WO, en van Bachelor- naar Masteropleidingen.

Het project richt zich op cursussen in wiskunde, vooral met het oog op technische opleidingen. Zo wordt het makkelijker voor studenten om te gaan studeren aan buitenlandse instellingen. Ook hoopt men dat de overbruggingscursussen helpen om het aantal uitvallers in de eerste jaren van technische opleidingen te verlagen.

Het project gaat werken met open source (soft)ware. Dit is nog wat verfijnder en didactisch effectiever dan Open Course Ware, zoals dat nu toe wordt aangeboden. Men kan namelijk zien wat de resultaten zijn van de gebruikers.

De aanvraag wordt door de TU Delft getrokken, samen met TU Berlijn, KTH Stockholm en Aalto University, Finland en het bedrijf Integral-learning. De cursussen worden tweetalig: Duits en Engels.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jojanneke van den Bosch

Goed dat partijen samenwerken om het instroomniveau op peil te krijgen; dat lijkt vooralsnog een uitdaging te blijven. E-learning is daar een uitstekende methode voor. Heb zelf de eerste (ter wereld) e-learning leergang over online communicatie & social media ontwikkeld voor communicatieprofessionals die een kenniskloof hebben opgelopen na hun opleiding en onvoldoende aansluiting hebben op het gebied van online strategie. ’t Is nogal een uitgebreid e-learningpakket geworden. Niet dat ik er subsidie voor heb aangevraagd overigens (gewoon zelf gefinancierd en ontwikkeld). ’t kost gigantisch veel tijd om het echt goed te doen; veel e-learningontwikkelaars, docenten en zakelijke partijen verkijken zich enorm erop. Deed ik ook. Leerpuntje. 😉 Maar ben zó blij dat ik ervoor koos. Ik leer er zelf ook iedere dag weer door. Hoop dat de TU Delft ook goede feedback van de scholieren / studenten in spé ontvangen over oefeningen en e-learningbeleving; kan het alleen maar nóg beter van worden.

Hartelijke groet,
Jojanneke van den Bosch

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond