ING online meest besproken vermogensbeheerder

ING is online de meest besproken vermogensbeheerder van het afgelopen jaar en blijft daarmee Rabobank, ABN AMRO en Alex voor. Het sentiment voor de beheerders was over het algemeen positief, alleen vermogensbank Alex moest het ontgelden, zo blijkt uit onderzoek van Buzzcapture.
In de periode 1 maart 2015 tot en met 29 februari 2016 zijn op online- en social media ruim 12.000 berichten geplaatst over vermogensbeheer en private banking.
In 5.920 (49%) van de berichten over vermogensbeheerder werd één van de 72 onderzochte vermogensbeheerders genoemd. Hiervan is ING online de meest besproken vermogensbeheerder van het afgelopen jaar voor Rabobank, ABN AMRO en Alex. Veelbesproken zijn is niet altijd goed nieuws, maar van alle merken uit de top-10 wordt alleen vermogensbank Alex meer negatief dan positief besproken.
ING is positief besproken door de aangekondigde sponsoring van de golfsport in Nederland. De dag dat de samenwerking werd aangekondigd is tevens de dag waarop het onderwerp private banking online in Nederland het afgelopen jaar het meest besproken is. Ook de aankondiging van ‘forward planning’ leverde de nodige buzz op. Rabobank kwam goed uit een onderzoek van Kassa waaruit bleek dat de kosten voor vermogensbeheer relatief laag zijn ten opzichte van de concurrentie. Op een forum werd de rentestand van de spaarrekening als negatief beschouwd. ABN AMRO werd positief besproken doordat ze kaartjes beschikbaar stellen voor een tennistoernooi in Dubai en doordat je vanaf 500k in kan stromen. Negatief was de rentestand op de spaarrekening en louche praktijken in Dubai die in Nederland in het nieuws kwamen.
Van alle vermogensbanken moet vooral Alex het ontgelden. De directeur stapte op, de kosten zijn relatief hoog bleek uit onderzoek van Kassa, het bedrijf zou jarenlang onjuiste informatie hebben verspreid en ernstige gebreken vertonen. Van Lanschot noteerde daarentegen juist meer klanten, maar iets minder winst en Triodos behaalde meer klanten, winst en ook nog eens een gouden stier. Dat geldt ook voor CareIS dat zich tevens mocht kronen tot de 5 beste vermogensbeheerders voor het derde jaar op rij. Theodoor Gilissen was lang kanshebber, maar won de gouden stier uiteindelijk niet. OHV kreeg positief sentiment vanwege kennisdeling via tips en een seminar.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.