Noshirt volgt én zet trend: opening eerste fysieke winkel in Utrecht

Utrecht – 9 december 2024 – Begin dit jaar kopte RTL Nieuws dat steeds meer webshops een fysieke winkel openen. Op dat moment waren er ruim 700 stenen winkels van oorspronkelijke webshops. In november is hier een nieuwe naam bij gekomen. Toen opende Noshirt namelijk haar eerste fysieke vestiging. Een evenement dat samenvalt met de viering van het 15-jarige jubileum van het ondermodemerk.
Webwinkel en showroom in één
Noshirt begon in 2009 met de missie om onzichtbare ondermode te maken voor de bewuste consument. Waar het merk ooit startte met één ondershirt voor heren, zijn er nu meer dan vijftien opties beschikbaar voor mannen en vrouwen, in diverse kleuren, materialen en pasvormen. Ook is het assortiment aangevuld met boxershorts, bottoms en sokken.
Comfort is een belangrijke pijler in het aanbod van Noshirt. De enige manier om dat te ervaren, is door het zelf te voelen. Daarom hanteerde Noshirt voor alle verkopen in de webshop al een 30 dagen dragen-wassen-drogen-beleid. Dat betekent dat mensen hun ondershirts, shorts en sokken vrijblijvend mogen proberen. Zit het toch niet comfortabel, dan krijgen ze hun geld terug.
De fysieke winkel maakt het voor klanten nog laagdrempeliger het comfort te ervaren. In de Experience Studio, aan de Domstraat in hartje Utrecht, krijgen klanten persoonlijk advies van de medewerkers van Noshirt – die op deze plek ook de webwinkel runnen. Van het hele assortiment zijn exemplaren beschikbaar in de showroom, zodat klanten de verschillende opties kunnen voelen, vergelijken en kopen.
Eerst ervaren
Hiermee speelt Noshirt in op een behoefte die consumenten hebben om hun producten fysiek te ervaren voor ze tot aankoop overgaan. Zo zei Coolblue tegen RTL dat ‘consumenten het soms fijn vinden om een product zelf te zien’. Jules Ruis van modemerk Mr. Marvis zei tegen datzelfde medium dat ‘mensen het fijn vinden dat ze onze producten even kunnen passen. Sommigen komen vaker terug, anderen bestellen vervolgens online.’
Noshirt herkent die behoefte. Hoewel het beleid rondom proefdragen het al mogelijk maakte om ondershirts vrijblijvend te proberen, gaven steeds meer klanten aan dat ze de ondershirts graag wilden passen voor ze bestelden. Ook vinden veel mensen het fijn om persoonlijk contact te hebben met medewerkers die het merk door en door kennen. Hoewel dat telefonisch al mogelijk was, geeft een fysieke locatie hier extra invulling aan.
Duurzame missie
Bovendien past het openen van een fysieke locatie in de duurzame missie van Noshirt. Een herkenbaar obstakel bij webwinkels is de hoeveelheid bewegingen die nodig zijn om een product te verzenden en eventueel te retourneren. De mogelijkheid om kleding eerst te passen voor de klant overgaat tot bestelling, kan dit aantal bewegingen beperken. Daarmee heeft het een positieve impact op het duurzaamheidsbeleid.
Met het benadrukken van die duurzame missie hoopt Noshirt een trend te zetten in de kledingindustrie: die van stijlvolle slow fashion. Het shirt waar het merk vijftien jaar geleden mee op de markt kwam, behoort nog altijd tot één van de bestverkochte producten. Dit bewijst dat een goed ontwerp niet mee hoeft te gaan met de mode, maar jarenlang mooi blijft. In tijden waarin fast fashion hoogtij viert, hoopt Noshirt het tij te keren door in te zetten op kwaliteit.
_______________________________________
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.