Industry Wire

Geplaatst door Outsystems

OutSystems kondigt beschikbaarheid aan van Mentor: de eerste digitale agent voor de volledige software development lifecycle (SDLC) om het AI-gedreven low-code platform verder te verbeteren

Na een succesvol early access-programma helpt de toevoeging van Mentor aan het OutSystems-platform bedrijven profiteren van de Generative Software Cycle.
OutSystems, een wereldwijde leider die bedrijven helpt te innoveren met software, kondigt de beschikbaarheid aan van Mentor op de OutSystems Developer Cloud (ODC). Mentor is een innovatieve AI-assistent waarmee OutSystems zich positioneert als leider op het gebied van AI-gedreven low-code. Mentor genereert applicaties op basis van een prompt of een document met vereisten, en automatiseert daarnaast de volledige software development lifecycle (SDLC), inclusief validatie en iteratie van de applicaties.
Na de aankondiging van Mentor op ODC in oktober 2024 tijdens ONE namen geselecteerde klanten en partners van OutSystems deel aan het early access programma (EAP). Zij melden aanzienlijke tijdbesparingen, snellere onderlinge afstemming en meer efficiëntie bij de ontwikkeling van nieuwe digitale oplossingen.
“OutSystems Mentor en AI Agent Builder bieden ons de productiviteit die pure GenAI-tools beloven, terwijl ze ook governance-problemen aanpakken en de kwetsbaarheden vermijden die deze kunnen opleveren,” zegt Elton Escaleira, Product & Service Manager bij Bosch.
De algemene beschikbaarheid van Mentor komt op een moment dat de adoptie van AI voor softwareontwikkeling sterk groeit. Mentor maakt OutSystems voorloper in deze ontwikkeling door AI te integreren in de gehele SDLC. De unieke agentic AI-architectuur stuurt meer dan tien verschillende agents aan. Die werken samen en itereren in verschillende de fasen van applicatieontwikkeling om volledig compliant applicaties van hoge kwaliteit te bouwen, gebaseerd op input in menselijke taal of documenten met vereisten. Dankzij Mentor kunnen teams zich richten op het werk met de meeste impact, waardoor de ontwikkeltijd wordt verkort en er sneller kan worden gereageerd op de marktvraag.
“Mentor herdefinieert de software development lifecycle en brengt AI en low-code samen om niet alleen ontwikkeling te versnellen, maar ook de kwaliteit, uitlegbaarheid en beheersbaarheid van softwareoplossingen te verbeteren”, zegt Paulo Rosado, CEO & oprichter van OutSystems. “De sterke resultaten van ons early access programma onderstrepen de waarde die Mentor levert. Het is de veiligste en snelste manier voor organisaties om de volgende generatie bedrijfsapplicaties te bouwen.”
Praktijkvoorbeelden en resultaten van de eerste gebruikers van Mentor, zoals Thermo Fisher en KPMG, zijn onder meer:
Snelle app-generatie met minimale inspanning
Een biotechnologiebedrijf gebruikte Mentor om binnen twintig minuten een functioneel prototype van een applicatie voor personeelsbeheer met vijftien verschillende schermen te genereren. Dit zorgde voor een drastische besparing in de tijd die nodig is voor het maken van een eerste prototype – waar een ervaren ontwikkelaar normaliter enkele dagen over doet – en maakte snellere afstemming met de eisen vanuit de business mogelijk.
Succespercentages van prototyping
Een IT-team van een biotechnologiebedrijf gebruikte Mentor ook om een toepassing voor productvergelijking te maken op basis van geüploade documentatie, waarbij binnen enkele minuten zestig tot zeventig procent van de vereiste functionaliteit werd gegenereerd. Hoewel er kleine verbeteringen van de workflows en de UI nodig waren, werd er veel tijd bespaard op CRUD-handelingen (Create, Read, Update en Delete) en de initiële installatie van de applicatie, zodat de ontwikkelaars zich konden richten op het verbeteren van de belangrijkste organisatiespecifieke functies.
Workflow voor stroomlijnen van routinetaken
Life science-bedrijf Thermo Fisher testte Mentor bij meerdere projecten, waaronder een leerplatform. De tool automatiseerde het genereren van routinematige CRUD-handelingen en creëerde basiscomponenten, waardoor repetitief handmatig werk overbodig werd en ontwikkelaars zich konden concentreren op het implementeren van geavanceerde bedrijfslogica.
Meetbare waarde behalen bij het structureren van documentatie
KPMG zette Mentor succesvol in om informatie in user stories en technische PDF’s te structureren om zo automatisch applicatiecomponenten te genereren. Hiermee werd veertig tot vijftig procent van de tijd bespaard die gewoonlijk nodig is voor het handmatig aanmaken van entiteiten en schermen. Door deze efficiëntieslag konden teams zich richten op strategische aspecten van applicatieontwerp en prestatieoptimalisatie.
“OutSystems Mentor heeft de potentie om een revolutie teweeg te brengen in GenAI door complexe processen te vereenvoudigen, governance te garanderen en naadloze integratie met bedrijfssystemen mogelijk te maken”, zegt Arnal Dayaratna, research vice president Software Development bij IDC. “Door vanuit natuurlijke taal de ontwikkel stack, gestandaardiseerde workflows en functies aan te sturen, stelt Mentor ontwikkelaars in staat zich te richten op innovatie en schaalbaarheid. Deze technologie overbrugt de kloof tussen geavanceerde AI-mogelijkheden en zakelijke behoeften en zet een nieuwe standaard voor universele, AI-gedreven ontwikkeltechnologieën voor het bedrijfsleven*.”
Voor meer informatie over Mentor kun je deelnemen aan het virtuele evenement van OutSystems op 5 februari of de Mentor-homepage bezoeken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht