Webshop 2.0: Vegro brengt haar winkel naar de klanten

Vanaf een webwinkel lukt het vaak niet helemaal om de fysieke winkelervaring na te bootsen. Je hebt geen fijne medewerkers die je kunnen adviseren en vanaf het platte scherm is het soms moeilijk om een product echt te begrijpen. Virtual reality kan hier een mooie rol in spelen. Thuiszorgwinkel Vegro gaat het dit jaar inzetten voor haar klanten.
Een ‘vang-de-mol’ spelletje voor je benen, zodat je spieren soepel blijven. En een aangepaste stoel, die ervoor zorgt dat je makkelijker opstaat. Dit soort producten heeft Thuiszorgwinkel Vegro voor klanten die wat minder mobiel zijn of revalideren. Voor sommige klanten is het alleen moeilijk om naar de winkel te komen of is het moeilijk te begrijpen hoe een zorgproduct werkt in een thuissituatie. Vandaar dat Vegro de VR Beleefhuis gaat introduceren.
Hoe dat werkt? Over enkele weken kunnen klanten als eerste test in de Vegro Thuiszorgwinkel Eindhoven hulpmiddelen ervaren door een VR bril. Met een 360 graden video neemt de klant een kijkje bij iemand thuis. Je ziet dan een zelfstandige, oudere dame gebruikmaken van allerlei innovatieve producten. De medewerker die er fysiek bij is, kan extra informatie geven.
Maar voor minder mobiele klanten is dát vaak juist het probleem, een thuiszorgwinkel bezoeken. Daarom gaat de woonconsulent van Vegro vanaf dit jaar ook bij klanten langs met de VR bril. Op die manier brengt Vegro de winkel naar haar klanten.
“Virtual reality kan voor deze doelgroep écht wat betekenen.” aldus René van Vegro. “Zij kunnen soms niet gemakkelijk in de winkel komen en via de online winkel kan het moeilijk zijn om te begrijpen hoe je een product dan écht gebruikt. VR biedt daar een goede oplossing voor.” Klanten kunnen de VR-ervaring eerst proberen in Vegro winkel Eindhoven en later dit jaar zullen de brillen meegaan met de woonconsulent.
Voor de strategie van het VR project vroeg Vegro hulp van MedKitVR. Zij hebben kennis over VR vanuit meerdere projecten en beschikken over producten voor de presentatie. “Enkel een 360 graden film ontwikkelen is eigenlijk niet genoeg” aldus Freek Teunen van MedKitVR. “Nu de VR-bril onderdeel wordt van je verkoopstrategie, moet je dat ook heel goed presenteren. Het moet helemaal van jezelf zijn door middel van branding, maar je moet ook zorgen dat de klant zich veilig en prettig voelt in VR. Hygiëne is daar ook een onderdeel van. En de medewerker moet leren om de bril af te stellen, zodat het prettig zit bij klanten.” Als deze dingen goed zijn uitgewerkt, lever je als bedrijf echt een waardevolle VR-ervaring aan klanten. Daar draait het uiteindelijk om.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.