Industry Wire

Geplaatst door MCPR

Zuivelhoeve introduceert vernatuurlijking Out of Home assortiment

Van alle buitenshuis geconsumeerde zuivel wordt één vijfde deel geconsumeerd in de zorgsector. Deze consumptie bestaat vooral uit basis zuivelproducten, terwijl deze productcategorie nou juist een van de belangrijkste is in deze sector. ‘’Naast eiwitten is zuivel een eenvoudige bron om vitamine B2, B12 en calcium binnen te krijgen. Daarbij hebben mensen in een zorgomgeving vaak verminderde eetlust, smaak of reuk of extra voedingsstoffen nodig’’, vertelt diëtiste Maaike Aarnink. Het aanbieden van goed, gezond en vooral ook lekker eten is daarbij van belang om ondervoeding te voorkomen. Iets minder dan één op de twee cliënten in alle gezondheidszorgorganisaties loopt een risico op ondervoeding. Bij Zuivelhoeve is een deel van de productie om deze redenen specifiek op de institutionele markt ingericht. Dit maakt het merk een solide keuze voor de zuivel geserveerd in de zorg.

Zuivelhoeve maakt op een boerderij in Twente een breed assortiment Out of Home producten voor de institutionele markt. Met haar productie van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve zuivelproducten levert Zuivelhoeve aan een groot deel zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland. Verschillende smaken vla, yoghurt, pap, kwark en bavarois worden aangeboden, wat het assortiment van het merk erg uitgebreid maakt. Een deel van dit assortiment is daarbij energie- en eiwitverrijkt of juist suikervrij. Afhankelijk van de behoefte van de patient. Duurzaamheid is daarbij erg belangrijk. ‘’We hechten veel waarde aan onze omgeving en gebruiken daarom voornamelijk lokale producten, zoals de melk van boerderijen in de buurt. Bij ons zit duurzaamheid in de genen, als onderdeel van ons familiebedrijf’’, aldus Jacqueline Roerink.

Zuivelhoeve is toekomstgericht en hecht dan ook waarde aan innovaties op het gebied van zuivel voor de zorg. Om deze reden blijft zij werken aan de verbetering van haar producten. Dit heeft de vla, yoghurt en pap van het Out of Home assortiment nog natuurlijker gemaakt; Zuivelhoeve vernatuurlijkt. ‘’De receptuur van al deze producten is verbeterd. Dit betekent dat deze nu altijd met verse weidemelk worden bereid en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Van verminderde smaak is geen sprake. De vernatuurlijkte producten blijven de unieke, volle smaak houden en zijn zelfs nog lekkerder geworden’’. Altijd Onmeunig lekker, zoals ze zelf zeggen. De vernatuurlijking van Zuivelhoeve wordt ook zichtbaar in de vernieuwde verpakking, deze straalt letterlijk meer ‘’groen’’ uit.

In een zorgomgeving is het erg belangrijk dat mensen de voeding binnen krijgen die past bij hun situatie. Bij zorginstellingen en ziekenhuizen wordt continu gestreefd naar het verbeteren van voeding en Zuivelhoeve draagt hier graag aan bij! Zuivelhoeve voldoet met haar assortiment zuivelproducten voor deze markt aan alle behoeften en wensen van de doelgroep en biedt kwaliteitsproducten die bijdragen aan een goede gezondheid én lekker zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht