Deel dit artikel
-

Running mate Trump geen fan van Big Tech

James David Vance, kortweg JD Vance, een jonge senator uit Ohio, die aanvankelijk bekend werd met zijn boek Hillbilly Elegy, wordt de running mate van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen. Maar Vance is geen fan van Big Tech en heeft zelfs opgeroepen tot het opsplitsen van een van zijn grootste bedrijven, Google.

Vance vertegenwoordigt de nieuwe, Trumpistische stroming binnen de Republikeinse partij. Hij is voor beperking van wereldhandel, anti-migratie, minder inmenging in buitenlandse conflicten.

Vance is een aan Yale opgeleide advocaat en durfkapitalist die bij advocatenkantoor Sidley Austin werkte en Trump heeft geholpen om geld in te zamelen in Silicon Valley. Hij werkte ook geruime tijd voor Mithril Capital, het fonds van Peter Thiel en Ajay Royan. In 2017 ging hij werken voor Steve Case, oprichter van America Online, als directeur van diens bedrijf Revolution.

Vance heeft openlijk het werk van de voorzitter van de Federal Trade Commission, Lina Khan, geprezen. De toezichthouder is al een stuk strenger geworden voor Big Tech.

Foto Gage Skidmore (Wiki)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond