Het betalen van de toekomst: meer mogelijkheden met een nieuwe debetkaart
Naarmate onze wereld steeds digitaler wordt, veranderen ook de behoeften en het gedrag van consumenten in hoog tempo. Dit zien we terug in nieuwe betalingstechnologieën: iedere consument wil betalen op een manier die het beste bij hem of haar past. Sneller, makkelijker en veiliger betalen staan centraal in het betalen van de toekomst.
Digitaal is het nieuwe normaal
Terwijl de wereld in lockdown ging werden de deuren tot een digitale revolutie geopend. Zo betalen steeds meer consumenten contactloos, met een smartphone of wearable. Daarnaast shopt 95% van de consumenten geregeld online. Maar ook het shopgedrag van consumenten is langzaam veranderd. Steeds meer mensen geven bijvoorbeeld weer de voorkeur aan een bezoekje aan de fysieke winkel, om vervolgens de artikelen toch online te bestellen. Of juist om artikelen online te bestellen en ze vervolgens in de winkel op te halen.
Deze verschuiving in gedrag brengt ook een snelle gewenning aan nieuwe technologieën met zich mee. Nieuw gedrag wordt snel gewoonte en bedrijven moeten deze nieuwe manieren omarmen om relevant te blijven. Het is daarom cruciaal om te innoveren op het gebied van betalingstechnologieën en zo aan de behoeftes van de klant van de toekomst te kunnen blijven voldoen.
Debit Mastercard biedt meer mogelijkheden dan huidige betaalpas
Onze belangrijkste innovatie is de introductie van de Debitcard Mastercard. Vanaf 1 juli 2023 vervangt de Debit Mastercard onze Maestro-producten. Ook deze kaart werkt als debetkaart, waarbij geld direct wordt afgeschreven van een betaalrekening, maar heeft ook meer functionaliteiten. Met de nieuwe kaart krijgen consumenten bijvoorbeeld een breder wereldwijd retail-acceptatienetwerk, meer mogelijkheden voor e-commerce en terugkerende betalingen, en de mogelijkheid om de kaart te gebruiken voor diensten die een pre-autorisatie vereisen (zoals autoverhuur).
Voor ondernemers vergt de transitie weinig moeite. Bij meer dan de helft van de Nederlandse winkels kun je al betalen met de nieuwe kaart. Andere winkels die nu Maestro-bankpassen accepteren, moeten er komend jaar voor zorgen dat klanten ook met onze nieuwe kaart kunnen betalen. Dat kan met een software-update van hun betaalterminals en vaak gebeurt dat zelfs automatisch.
Meer innovaties in betalingstechnologie
We werken hard aan nieuwe manieren om consumenten toegang te geven tot een breder wereldwijd acceptatienetwerk voor winkels en uitgebreide mogelijkheden om e-commerce en terugkerende betalingen uit te voeren. Denk aan Click To Pay, dat later dit jaar wordt uitgerold. Consumenten kunnen hun betaalkaart online opslaan door zich één keer te registreren. Zo kunnen ze veilig winkelen zonder naar wachtwoorden te zoeken of steeds weer betalingsgegevens in te voeren.
We zien dat consumenten steeds vaker een voorkeurskaart bij hun favoriete retailer opslaan. Met Secure Card On File helpen we consumenten hierbij. Zo kunnen ze online aankopen eenvoudig en veilig afsluiten met slechts één klik. Denk hierbij aan de betaalervaring van Uber. Ook zijn betalingsmethoden als Buy Now Pay Later razend populair. Ideaal voor consumenten: want je kunt makkelijk en snel online bestellen en vervolgens rustig thuis bekijken of je tevreden bent met je aankoop. Om op deze trend in te spelen zijn we druk bezig om een kaart te lanceren waarmee achteraf betalen ook aantrekkelijk wordt voor middelgrote en kleine ondernemingen. Zo kunnen we alle soorten bedrijven de mogelijkheid bieden om hun consumenten meer betalingsmogelijkheden te bieden.
We willen allemaal dat consumenten kunnen blijven betalen op een manier die het beste bij hen past. Innoveren is dan ook de sleutel. Alleen zo kunnen we betalen sneller, makkelijker en veiliger maken voor iedereen.
Over de auteur: Jan-Willem van der Schoot is Country manager bij Mastercard Nederland.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
1 Reacties
Fien
Stom en goed tegelijk