Aandeel CrowdStrike onderuit op Amerikaanse beurs
Zoals verwacht is het aandeel CrowdStrike aan de Amerikaanse beurs flink onderuit gegaan nadat wereldwijd met name Windowscomputers op grote schaal werden getroffen door een computerstoring. Het ging mis bij een update van het cyberbeveiligingsbedrijf. Voorbeurs daalde de koers al met 20 procent. Beleggers zijn bang voor enorme schadeclaims.
De president en CEO van CrowdStrike, George Kurtz, heeft zich verontschuldigd voor de impact van de wereldwijde storingen. ‘Zoals je je misschien kunt voorstellen, zijn we de hele nacht met onze klanten bezig geweest. Veel van de klanten zijn het systeem opnieuw aan het opstarte’, vertelde Kurtz aan NBC.
Zorgverleners, waaronder de Britse National Health Service en een van Europa’s grootste gezondheidsfaciliteiten in Noord-Duitsland, kregen te maken met IT-problemen. Ook banken, omroepen en supermarkten in Australië, Nieuw-Zeeland en het VK werden getroffen.
De software moet bescherming bieden tegen cyberaanvallen, maar de impact van de storing is veel groter dan tot nu toe door een cyberaanval is aangericht. Blijkbaar is de update niet afdoende getest.
Een storing van deze omvang is ongekend. In 1999 leek de millenniumbug voor enorme problemen te zorgen. Distributiecentra zouden niet meer draaien, vliegtuigen niet meer opstijgen en pinnen bij de bank onmogelijk. Uiteindelijk vielen de problemen door de millenniumbug erg mee.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond