Deel dit artikel
-

About You groeit vooral op Duitse markt, B2B springt eruit

De B2B-platformactiviteiten van About You groeiden afgelopen jaar met twintig procent, terwijl de gelijknamige consumentenwinkel met maar 2,4 procent omzet steeg tot 450 miljoen euro.

Het Duitse e-commercebedrijf ontwikkelt zich hierdoor tot een concurrent van Zalando als platformbedrijf, maar ook als softwareleverancier voor modemerken die zelf webwinkels willen optuigen.

De winstmarge van de B2B-tak is aanzienlijk, 85% brutowinstmarge en er ligt nog een aantrekkelijk groeipad.

Recent kreeg zusterbedrijf Scayle Payments van de Duitse financiële autoriteiten een licentie uitgereikt waarmee het mag optreden als verwerker van elektronische betalen. Praktisch houdt dat in, dat verkopers die de software gebruiken niet per se externe partijen moeten inschakelen om betalingen af te handelen.

Omzetcijfers van de B2B-tak gaf About You bij de presentatie van de kwartaalcijfers gisteren. Die zullen vermoedelijk tussen de 220 en 250 miljoen euro liggen. In het eerste kwartaal bedroeg de B2B-omzet op 215 miljoen euro (+13%).

Voor Scayle organiseert About You op 7 november een capital markets. Dat betekent doorgaans dat een moederbedrijf een specifieke set activiteiten extra onder de aandacht van investeerders wil brengen.

About You Group realiseerde in het tweede kwartaal van 2024 een omzet van 450,1 miljoen euro (+2,4%). Daarvan komt 225 miljoen (+8,6%) uit de DACH-regio en 213 miljoen (+0,2%) uit de rest van Europa, waaronder Nederland. De niet-Duitstalige activiteiten boekten een ebitda-verlies van 12,3 miljoen euro en zijn daarmee hoofdverantwoordelijk voor het groepsverlies van 2,3 miljoen.

Foto: Clem Onojeghuo, Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond