Deel dit artikel
-

CrowdStrike weigert claim Delta Air Lines

Online beveiliger CrowdStrike wil Delta Air Lines niet vergoeden vanwege vluchtverstoringen na de wereldwijde computerstoring op 19 juli. Delta-CEO Ed Bastian zegt dat de storing die door een falende update is ontstaan, de luchtvaartmaatschappij 500 miljoen dollar heeft gekost.

CrowdStrike herhaalde zijn verontschuldigingen aan de luchtvaartmaatschappij, is naar eigen zeggen ‘zeer teleurgesteld is door de suggestie van Delta dat CrowdStrike ongepast heeft gehandeld en verwerpt ten stelligste elke beschuldiging dat het grove nalatigheid heeft begaan of wangedrag heeft gepleegd.’

Delta heeft in een periode van zes dagen meer dan 6.000 vluchten geannuleerd, wat gevolgen had voor meer dan 500.000 passagiers. Er loopt een onderzoek naar Delta door het Amerikaanse ministerie van Transport omdat het bedrijf meer tijd nodig had om van de storing te herstellen dan andere luchtvaartmaatschappijen.

In de brief van CrowdStrike staat elke aansprakelijkheid door CrowdStrike contractueel is beperkt tot een bedrag van enkele miljoenen. Daarnaast zegt CrowdStrike dat hulp is aangeboden, dat niet werd geaccepteerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond