Deel dit artikel
-

Faketoshi wordt mogelijk strafrechtelijk vervolgd

Craig Wright, de man die telkens beweerde dat hij Satoshi Nakamoto is, de uitvinder van de Bitcoin, wordt nu mogelijk strafrechtelijk vervolgd wegens meineed.

In maart besloot een Britse rechter dat Wright niet de persoon kan zijn die het bitcoin-systeem heeft gecreëerd en ook niet de auteur is van de oorspronkelijke versies van de bitcoin-software.

De Australiër eiste onder meer auteursrechten op het ‘witboek’ dat de basisprincipes van de cryptomunt bevat en op de code van de virtuele munt. Tegenstanders noemen hem Faketoshi en sleepten hem voor de rechter.

De Crypto Open Patent Alliance (Copa), een non-profitvereniging waar onder andere cryptofirma’s zoals het platform Coinbase lid van zijn, eiste dat Qright zou stoppen met het voeren van rechtszaken.

De rechter heeft de zaak dinsdag doorverwezen naar de Britse Crown Prosecution Service om te kijken of er een vervolging tegen Wright moet worden ingesteld.

De aanklagers zullen ook moeten overwegen of er een arrestatiebevel tegen hem moet worden uitgevaardigd of dat er een arrestatiebevel moet worden uitgevaardigd.

Wright heeft zijn woning in Wimbledon (in Londen) verlaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond