Jongeren zijn corona-inhakers in reclame moe
Onder jongeren is de behoefte aan nieuws over het coronavirus flink gedaald. En bijna de helft vindt dat organisaties misbruik maken van de situatie om het eigen imago te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van MediaTest onder bijna vijfhonderd jongeren.
Jongeren geven aan dat ze te veel nieuws over het coronavirus te zien en te horen krijgen. Twee weken geleden zocht 22 procent van de jongeren drie keer per dag of vaker het corona-nieuws op; nu is dit nog slechts 14 procent.
Reclames met een boodschap over het coronavirus worden niet heel goed meer ontvangen: 45 procent vindt dat de reclames misbruik maken van de situatie om hun imago te verbeteren. 39 procent vindt inspelen op de coronacrisis in reclames nog wel een goede zaak.
De toegenomen vrije tijd wordt met name opgevuld door on demand televisiekijken: 53 procent van de jongeren zegt dit meer te doen dan vóór de coronacrisis, waaronder vooral vrouwen en Gen Z.
Social mediagebruik is eveneens toegenomen, dit geldt wederom met name voor vrouwen en Gen Z. Millennials zijn meer Facebook gaan gebruiken. Het Facebookgebruik van jongeren was de afgelopen jaren gestaag afgenomen; wellicht betekent de coronacrisis een nieuwe groei voor Facebook. Instagram en YouTube zijn ook in populariteit gestegen.
Jongeren hebben ook het nieuws over een corona-app van de overheid gevolgd. Hoewel dit idee de nodige kritiek heeft ontvangen, denkt bijna de helft van de jongeren dat een dergelijke app effectief kan zijn tegen de verspreiding van het coronavirus. 47 procent van de jongeren geeft aan de gezondheid van de samenleving belangrijker te vinden dan de eigen privacy. Veertig procent zou de app downloaden.
Foto Pexels
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
3 Reacties
Blockchainkiller
Ik vraag mij af hoe er gekeken wordt naar mensen die de app niet downloaden, mocht die er ooit komen….
Worden die straks verketterd en vergruisd door de grote meute omwille van hun keuze?
Zou wel triest zijn zeg!
Underperformer
Blockchainkiller , het klinkt een beetje alsof je, voor bekend is hoe of wat die app er uit gaat zien, al besloten hebt dat je hem niet gaat installeren. En dat je je nu al zorgen maakt over wat anderen dan van je vinden.
Hier vast mijn mening: Ik vind mensen die vooringenomen zijn en zonder de details te kennen ergens over oordelen grote kneuzen, dwarsliggers en aandachttrekkers.
Erwin Boogert
Underperformer, je kunt het oneens zijn met Blockchainkiller maar houd het bij de materie en speel de discussie niet op de man. Daar is geen gesprek ooit beter van geworden.
Gr.
Brainic fire cracker extinguisher squad lead jr. 😉