Deel dit artikel
-

Mark Berendsen nieuwe managing director ParkBee

Mark Berendsen, eerder oprichter van Starred.com, is aangesteld als managing director van ParkBee. Hij gaat zich daar richten op het doorontwikkelen van de zakelijke tak.

Met zijn aanstelling voert de organisatie een soort splitsing door van de consumententak van ParkBee en de zakelijke tak.

ParkBee is een dienst die ongebruikte parkeerruimtes bij bijvoorbeeld hotels of bedrijven toegankelijk maakt voor automobilisten die een parkeerplaatsje zoeken. Het bedrijf legt met de locatie-eigenaar vast onder welke voorwaarden welke ruimtes wanneer mogen worden gebruikt.

Via ParkBees app en site kan men zo’n plaatsje reserveren. Daarnaast wordt de beschikbaarheidsinformatie ook doorgesluisd naar reguliere parkeerapps, zoals bijvoorbeeld EasyPark.

Berendsen tegen Emerce: “Het wordt mijn taak om het aantal locaties te laten groeien en dat beschikbaar te maken op externe – wat wij noemen – marketplaces”. Parkeerapps.

Achter de schermen betekent dat een serieuze uitbreiding van de activiteiten. ParkBee gaat namelijk zijn parkeermanagementsysteem verkopen aan locatie-eigenaren om het hele parkeerbeheer te kunnen regelen. Het bedrijf installeert camera’s aan de poorten die kentekens scannen. Via speciale software kan de locatiebeheerder aangeven welke kentekenplaten wanneer binnen mogen komen. Dat is niet enkel bedoeld voor parkerende ‘toeristen’, maar vooral gericht op werknemers, bezoekers en leveranciers van die panden.

Dit concept draait al op enkele locaties en zal breed worden uitgerold.

“Het doel is huurders blij maken en ruimte in stedelijke gebieden vrij maken van auto’s.”

Foto: Gerrie van der Walt, Unsplash

Deel dit bericht

1 Reacties

Lars

Succes Mark, mooie move!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond