Deel dit artikel
-

Samsung: Galaxy AI in 200 miljoen apparaten

Samsung pakte vandaag in Parijs uit met Galaxy AI, zijn eigen AI oplossing die op 200 miljoen Samsung apparaten beschikbaar zal zijn in zestien verschillende talen. Galaxy AI maakt onderdeel uit van vrijwel alle nieuwe hardware die het bedrijf vandaag aankondigde.

Samsung heeft zoals verwacht vanmiddag in Parijs de opvouwbare Galaxy Z Fold 6 gelanceerd en de Galaxy Z Flip 6, de klaptelefoon die je tot een compact ‘pakketje’ dichtvouwt. Daarnaast werden nieuwe smartwatches getoond, zoals de Samsung Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch Ultra.

Samsung lanceerde vandaag ook de Galaxy Ring. Deze slimme ring, die eerder dit jaar al werd getoond achter glas op het Mobile World Congress, kan vrijwel alles wat een smartwatch ook kan, maar heeft geen schermpje. Alle informatie wordt doorgegeven aan de Samsung Health-app op je smartphone of tablet. Hij meet de hartslag, slaapgedrag en het energieniveau. Daarvoor is geen abonnement vereist.

De Ring is slechts te koop in een handvol Europese landen. Nederland en België horen daar niet bij, maar je kunt wel terecht in onder andere Duitsland of Frankrijk. De Ring is verkrijgbaar in een drietal kleuren en negen maten. De adviesprijs van de Galaxy Ring bedraagt 449 euro.

 

De vandaag gepresenteerde Galaxy Watch 7 volgt de populaire Watch 6 van vorig jaar op, terwijl de Galaxy Watch Ultra een heel nieuw horloge is. Hij valt op door zijn stevige behuizing.

Gebruikers kunnen meer dan 100 trainingen bijhouden en routines opbouwen door verschillende oefeningen te combineren met Workout Routine. Naast het nieuwe AI-algoritme voor slaapanalyse biedt de Galaxy Watch7 een Slaapapneu-functie. Dit is een eenvoudig, proactief hulpmiddel om mogelijke tekenen van slaapapneu te ontdekken. Gebruikers ontvangen realtime metingen en waarschuwingen voor abnormaal hoge of lage hartslagen met Heart Rate-monitoring en krijgen een beter inzicht in de gezondheid van het hart met behulp van een Elektrocardiogram (ECG).

De Ultra heeft een Titanium klasse 4 frame en een waterbestendigheid van 10ATM. Ook werkt hij op dieptes van 500 meter onder zeeniveau tot 9.000 meter hoogte.

De Galaxy Watch7 en de Galaxy Watch Ultra zijn de eerste Android-smartwatches die worden aangestuurd door Wear OS 5. Dit besturingssysteem zorgt voor hogere prestaties en efficiënter energieverbruik.

De Watch 7 is te koop vanaf 319 euro, net als zijn voorganger. De Watch Ultra is met een adviesprijs van 699 euro veel duurder.

Het grote scherm van de Z Fold, het FlexWindow van de Z Flip en de iconische FlexMode zorgen volgens Samsung voor meer AI-mogelijkheden en nieuwe manieren van communiceren, produceren en creëren.

Zowel de Galaxy Z Fold6 als de Flip6 zijn uitgerust met het Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy, volgens Samsung de meest geavanceerde mobiele Snapdragon-processor ooit. De Z Fold6 heeft een verbeterd koelsysteem met een grotere zogenoemde vapor chamber.

De Galaxy Z Flip 6 is niet goedkoper of duurder geworden. Het instapmodel kost nog steeds 1199 euro voor 12GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagruimte. De Galaxy Z Fold 6 is wel duurder geworden. Voor het instapmodel, met 12GB RAM en 256GB opslag, vraagt Samsung 1999 euro. Ook verschijnt er een variant met 512GB opslagruimte voor 2119 euro.

Note Assist zorgt wederom voor vertalingen, samenvattingen en automatische opmaak van notities. Met de transcriptiefunctie worden vertalingen en samenvattingen van spraakopnamen rechtstreeks in Notes mogelijk. Teksten in Pdf-bestanden kunnen worden vertaald en als overlay worden weergegeven. Het nieuwe Composer voor Samsung Keyboard genereert tekst op basis van simpele trefwoorden voor e-mails en sociale media-apps. Voor sociale media creëert Composer tekst in de eigen stijl van gebruikers door eerdere berichten te analyseren. Daarnaast wordt de S Pen-ervaring verder uitgebreid met Galaxy AI op het scherm van de Galaxy Z Fold6.

De Galaxy Buds3-serie heeft een nieuw ontwerp met een comfortabele pasvorm. Het ultraslanke design moet ‘stijlgerichte consumenten’ aanspreken. Dankzij het nieuwe ontwerp kunnen de oordopjes worden bediend door simpelweg in de zijkant te knijpen of over de zijkant te vegen.

De nieuwe Galaxy Buds3-serie maakt een nieuwe manier van communiceren mogelijk dankzij Galaxy AI. Als gebruikers een bijvoorbeeld een les in een vreemde taal bijwonen, kunnen zij Interpreter in luistermodus op de Galaxy Z Fold6 of Flip6 in combinatie met de Buds3 gebruiken. Hierdoor wordt de lezing direct vertaald via de Buds. Met Voice Command kunnen functies als het afspelen of stoppen van muziek bediend worden met slechts een paar woorden, zonder de oordopjes of de telefoon aan te raken.

Het geluid kan bovendien op slimme wijze worden verbeterd. De microfoons in de Buds3-serie analyseren zowel intern als extern geluid in realtime om de Active Noise Cancellation (ANC) te verbeteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond