Deel dit artikel
-

Twee verdachten in Utrecht aangehouden voor smishing

Twee verdachten die 150.000 sms-berichten hebben verstuurd en zich voordeden als Belastingdienst zijn voor smishing aangehouden.

De zaak kwam aan het licht nadat een bedrijf aangifte deed omdat een ex-medewerker simkaarten had besteld op naam van het bedrijf. De recherche uit Utrecht startte een onderzoek waaruit bleek dat de simkaarten werden ingezet voor smishing; sms-berichten met een link waarmee je wordt opgelicht als je erop klikt. Het onderzoeksteam maakte een actieplan met onder andere de financiële recherche en het observatieteam.

Een pand in Mijdrecht werd omsingeld door agenten ter observatie. Uiteindelijk stapten agenten naar binnen, troffen ze niemand aan maar er werden wel diverse goederen in beslag genomen waaronder dongels, laptops, grote hoeveelheid simkaarten en telefoons. Een dongel kan worden gebruikt om via meerdere simkaarten tegelijk sms-berichten te versturen.

Beide verdachten werden aangehouden in een woning in een Utrechtse wijk. In de woning werden ook meerdere gegevensdragers en merkkleding in beslag genomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond