Fashion

Het groeiend belang van transparantie in supply chains

16:10 30 minutes presentation Studio
Monique Maissan Waste2wear

Er is steeds meer behoefte aan transparantie in supply chains en zekerheid dat producten écht gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Niet alleen voor traceability van het gerecycled product, maar ook om zeker te zijn van een volledige gecertificeerde supply chain en het veiligstellen van de humanitaire en sociale compliance. 

De groeiende druk voor carbon footprint reductie en het halen van ESG goals is dan nog eens een katalysator voor de vraag naar meer transparantie in supply ketens. 

Steeds meer wordt gesteund door de druk van overheden en regel- en zelfs wetgeving. Op dit moment wordt in de EU en Canada een soort ‘product keten aansprakelijkheid paspoort’ ontwikkeld om dit te bewerkstelligen. De unieke W2W Blockchain met fysieke connecties op elke stap in de keten is hier speciaal voor ontwikkeld en nu dus meer dan ooit nodig.

Monique Maissan

Monique Maissan

Waste2wear

Monique is een textiel ingenieur en oprichter van waste2wear. Ze is een pionier in innovatieve circulaire oplossingen voor de recycling- en verpakkingsindustrie. Met haar bedrijf heeft ze een unieke blockchain en een flink aantal pending patenten ontwikkeld. Hiermee heeft ze een indrukwekkend aantal internationale prijzen gewonnen. Zoals een ‘golden apple’ als sustainable lead en een ‘sustainable supply chain award’. 

Waste2Wear is opgericht door Monique Maissan en gebruikt award winnende blockchain technologie en de RA-3 steps test waarmee duurzaam geproduceerde stoffen getest kunnen worden op hun duurzaamheids percentage.

Gelijktijdige sessies