Emerce Retail

De Retour Revolutie: Wehkamp’s aanpak om retourgedrag te beïnvloeden

09:55 30 minutes Grote zaal
Frans Falize Wehkamp

Bij Wehkamp merkte ze dat klanten vaak verschillende maten en kleuren bestellen van hetzelfde product, met de intentie om thuis een soort paskamer te creëren. Producten die passen mogen blijven en de rest wordt weer teruggestuurd. Dit is niet alleen kostbaar voor Wehkamp als organisatie, maar heeft ook een enorme impact op het milieu.

Wehkamp wilde de drijfveren achter dit gedrag begrijpen en zoeken naar manieren om een positieve verandering teweeg te brengen. In deze sessie deelt Wehkamp hun inspanningen en strategieën die ze toepassen om klantgedrag met betrekking tot retourzendingen te beïnvloeden.

Frans Falize

Frans Falize

Wehkamp

Frans heeft wereldwijd online retail bedrijven opgezet via een zelf ontwikkeld operating model. Als gevolg daarvan zijn in 18 maanden 10 landen live gegaan met een Grocery Home Shopping offer. Daarnaast heeft Frans het online Grocery Shopping Model in Kroger US opgezet en in 16 maanden het model in geheel Amerika uitgerold.

Frans vervolgde zijn carrière op het gebied van Human Resource Management en is het management ingegaan bij Bloemenveiling Holland, waar hij verantwoordelijk was voor het logistieke proces van respectievelijk planten en bloemen. 

Vervolgens is Frans naar Engeland geëmigreerd en is werkzaam geweest in distributie en fulfilment bij de twee grootste retail bedrijven van Engeland, namelijk Asda en Tesco, om vervolgens in Amerika door te stromen naar Kroger.

Daarnaast ontwikkelde Frans met de oprichter van Equilibre een Life coaching programma waarin de focus lag op het in balans brengen van het professionele, sociale en privé leven. Hij heeft zowel C-level als senior management succesvol gecoacht.

Frans is sinds 1 februari 2020 groep COO bij Wehkamp Retail Group en zijn focus ligt op het operationele deel van de organisatie. Binnen zijn aandachtsgebied liggen Customer Care, Facilities, Warehouse en Distributie. Wehkamp heeft een van de meest moderne magazijnen van Europa. 

Gelijktijdige sessies