Emerce Retail

Hoe AI een toegevoegde waarde kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering

10:30 30 minutes Grote zaal
Marleen Smit Google

Klimaatverandering is een van de grootste collectieve uitdagingen voor de mensheid. Het beïnvloedt iedereen en de reactie vereist een systematische, wereldwijde verandering om de uitstoot te verminderen, energiesystemen te transformeren en economieën duurzamer te maken.

Doorbraken in AI helpen op een nieuwe manier toegang te krijgen tot informatie en kunnen krachtigere hulpmiddelen zijn om de grootste uitdagingen en kansen van de mensheid aan te pakken, waaronder klimaatverandering.

Marleen Smit van Google is optimistisch over de mogelijkheden om nieuwe oplossingen te versnellen, bijvoorbeeld op het gebied van schone energieontwikkeling of ecosystemenbescherming.

Tijdens Emerce Retail vertelt ze hoe de nieuwe ontwikkelingen in AI, retailers in staat stellen hun duurzaamheidsagenda op vele manieren te versnellen. Voorbeelden hiervan zijn een optimalisatie van de toeleveringsketen, vermindering van CO2-uitstoot en de uitbreiding van duurzame alternatieven voor consumenten.

Marleen Smit

Marleen Smit

Google

Marleen Smit is een gepassioneerde Retail professional met ruim 18 jaar ervaring in Inkoop, Verkoop, Retail Marketing en e-commerce. In februari 2021 stapte Marleen over naar Tech en trad in dienst bij Google om de functie van Industry Director Retail in Nederland op zich te nemen.

In die rol werken zij en haar team samen met enkele van de grootste merken en retailers in de branche om hun online activiteiten te versnellen. Naast haar rol als Industry Director en MT-lid van Google NL is Marleen de Strategic Lead voor Google Search in Nederland. Gedreven door impact is ze trots op het opbouwen van goed presterende organisaties en het duurzaam laten groeien van bedrijven met partners over de hele wereld.

Gelijktijdige sessies