Emerce Health

Design Sprint bij ziekenhuis: in 4 dagen de wachtbeleving op de SEH verbeteren

11:20 30 minutes presentation Grote zaal
Floor van Riet One ShoeMichel van Velde One Shoe

Wie een Spoedeisende Hulp bezoekt, weet: dat wordt wachten. Gemiddeld genomen wacht een patiënt in Nederland bijna 3 uur bij een bezoek aan de SEH. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) vroeg zich af: “Hoe kunnen we de wachtbeleving bij de SEH van de patiënt verbeteren?” Met een Design Sprint hebben we in slechts vier dagen inzicht gekregen in het zorgproces, de wachtbeleving verbeterd, ontwierpen én testten we de bedachte innovatieve oplossing. Van post-its en schetsen tot prototypes op de smartphone van de SEH-patiënt. En dat alles vond plaats ín de SEH van het topklinische ziekenhuis. 

In deze sessie geven we inzicht in wat een Design Sprint is, hoe het werkt en hoe je dit binnen jouw organisatie kunt inzetten voor het versnellen van digitale innovatie. Welke stappen wil jij zetten binnen jouw organisatie? 

Floor van Riet

Floor van Riet

One Shoe

Floor van Riet adviseert organisaties over de inzet van digital en vertaalt strategische keuzes in UX-concepten die werken. Oplossingen die processen versimpelen, mensen blijer maken, dialoog faciliteren en conversie verhogen. Zijn expertise ligt op het snijvlak van Strategie en UX. Binnen One Shoe stuurt Floor het UX-team aan dat verantwoordelijk is voor User Experience van websites en apps voor organisaties als DHL, Thuisarts, Jeroen Bosch Ziekenhuis, G4S en Studiekeuze123. Tot slot geeft Floor geregeld presentaties en trainingen over UX en is hij Design Sprint facilitator.

Michel van Velde

Michel van Velde

One Shoe

Michel van Velde is oprichter en CEO van One Shoe. One Shoe is een creatief & digitaal bureau en werkt al jarenlang voor zorgorganisaties als het St. Antonius Ziekenhuis, Sanofi Genzyme en Thuisarts. Met meer dan 45 specialisten creëert het campagnes en digitale oplossingen die een positieve impact hebben op het dagelijks leven van mensen.

Gelijktijdige sessies