Emerce Health

Op eigen kracht: patiënt gedreven innovatie

16:20 30 minutes presentation Studio
Monique van Dijk Orange M-Health | Pinktrainer

Maak kennis met Pinktrainer, een opmerkelijke app die is ontwikkeld vanuit een eigen zorgbehoefte. We vragen Monique – de expert achter de app – het hemd van het lijf. Wat betekent deze app voor patiënten en zorgprofessionals? Welke rol speelde de patiënt tijdens het ontwikkelen? En wat schort er aan de zorg waardoor zij zelf is gaan creëren?

Pinktrainer is een eHealth applicatie bestaande uit een dashboard voor de zorgprofessional en een smartapp voor de patiënt. Met Pinktrainer kunnen gepersonaliseerde en specifieke beweegprogramma’s en voedingsschema’s worden aangeboden aan vrouwen die worden geconfronteerd met borstkanker. De applicatie bestaat uit een database met een diversiteit aan oefeningen, testen, meetinstrumenten en voedingsinformatie die rekening houden met de veelzijdigheid van de ziekte. Met Pinktrainer krijgen therapeut en patiënt toegang tot een dashboard uitgerust met uitgebreide tools en volledige monitoring, indicatoren en trendlijnen. Videocommunicatie en messenger maakt onderdeel uit van de contactmogelijkheden. Pinktrainer is inzetbaar voor, tijdens en na de behandeling van borstkanker en verbindt de betrokken zorgprofessionals rond de patiënt.

Monique van Dijk

Monique van Dijk

Orange M-Health | Pinktrainer

Monique van Dijk MBA is 45 jaar en afkomstig uit Haaksbergen. Werkzaam als Associate Director bij een farmaceut, gediplomeerd fysiotherapeut, Breastcancer exercise recovery specialist, Orthomoleculair voedingstherapeut, Wereld- en Europees kampioene fitness en ex-borstkankerpatiënt. Mede-eigenaar en ontwikkelaar van Pinktrainer waarmee zij de Nationale Zorginnovatieprijs hebben gewonnen.

Gelijktijdige sessies