Emerce Health

Op eigen kracht: patiënt gedreven innovatie

16:20 30 minutes presentation NL Studio
Monique van Dijk Orange M-Health | PinktrainerRoeland Pater Nori Health

Maak kennis met Pinktrainer en Nori Health, twee opmerkelijke apps die zijn ontwikkeld vanuit een eigen zorgbehoefte. We vragen Monique en Roeland – de twee experts achter de app – het hemd van het lijf. Wat beteken deze apps voor patiënten en zorgprofessionals? Welke rol speelde de patiënt tijdens het ontwikkelen? En wat schort er aan de zorg waardoor zij zelf zijn gaan creëren?

Over paneldeelnemer Pinktrainer Pinktrainer is een eHealth applicatie bestaande uit een dashboard voor de zorgprofessional en een smartapp voor de patiënt. Met Pinktrainer kunnen gepersonaliseerde en specifieke beweegprogramma's en voedingsschema’s worden aangeboden aan vrouwen die worden geconfronteerd met borstkanker. De applicatie bestaat uit een database met een diversiteit aan oefeningen, testen, meetinstrumenten en voedingsinformatie die rekening houden met de veelzijdigheid van de ziekte. Met Pinktrainer krijgen therapeut en patiënt toegang tot een dashboard uitgerust met uitgebreide tools en volledige monitoring, indicatoren en trendlijnen. Videocommunicatie en messenger maakt onderdeel uit van de contactmogelijkheden. Pinktrainer is inzetbaar voor, tijdens en na de behandeling van borstkanker en verbindt de betrokken zorgprofessionals rond de patiënt.

Nori Health is een 6-weken programma met chatbot Nori. Dit is de AI-gestuurde, digitale coach voor mensen met IBD (Crohn, colitis) en IBS. De coach helpt hen de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van regelmatige gesprekken waarin levensstijl factoren worden ontdekt en verbetert die van invloed zijn op de kwaliteit van leven. De app is in januari en februari 2019 succesvol getest in een officiële test in partnerschap met de Crohn en Colitis Ulcerosa Verening Nederland (CCUVN). Nori Health is genomineerd voor diverse prijzen, zoals start-upfinalist bij de The Next Web-awards (2018), Accenture Innovation Awards (2018) en de Future Healthcare Awards (2018).

Monique van Dijk

Monique van Dijk

Orange M-Health | Pinktrainer

Monique van Dijk MBA is 45 jaar en afkomstig uit Haaksbergen. Werkzaam als Associate Director bij een farmaceut, gediplomeerd fysiotherapeut, Breastcancer exercise recovery specialist, Orthomoleculair voedingstherapeut, Wereld- en Europees kampioene fitness en ex-borstkankerpatiënt. Mede-eigenaar en ontwikkelaar van Pinkrainer waarmee zij de Nationale Zorginnovatieprijs hebben gewonnen.

Roeland Pater

Roeland Pater

Nori Health

Oprichter en CEO van Nori Health, chatbot coach voor mensen die leven met een chronische ziekte, beginnend met IBD en IBS. Focus op de lancering en groei in Nederland en aantal EU landen. Ex-SkinVision.

Gelijktijdige sessies